Рішення ухвалили сьогодні на засіданні / фото УНІАН

Центральна виборча комісія на 25 жовтня призначила проміжні вибрри народного депутата у 208-му окрузі (Чернігівська область), де був обраний до Верховної Ради загиблий Валерій Давиденко.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення члени ЦВК ухвалили сьогодні на засіданні.

"Призначити проміжні вибори народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 208 (Чернігівська область) на неділю, 25 жовтня", - йдеться в постанові.

Відео дня

Читайте такожТаємнича смерть. Кілька версій загибелі депутата Давиденка

Як сказала член ЦВК Олександра Кармаза, виборчий процес розпочнеться одразу після опублікування проекту постанови про призначення виборів, у разі наявності на це коштів.

"При розгляді питання про призначення виборів ЦВК зіштовхнулася з певними складнощами. Головне - це відсутність бюджетних асигнувань для організації, підготовки і проведення виборів... Ми багато дискутували і зійшлися на думці, що оптимально буде скористатися практикою, яку вже використовувала ЦВК, - закон дозволяє розводити в часі питання призначення виборів та питання опублікування проекту відповідної постанови, після якого вже розпочинається виборчий процес..." - зауважила Кармаза.

Як повідомляв УНІАН, 23 травня у Києві у власному офісі на вулиці Великій Васильківській було знайдено мертвим, з вогнепальним пораненням голови народного депутата, члена групи "Довіра" Валерія Давиденка (1973 року народження). Поруч з ним був пістолет. Поліція відкрила провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Поліція як основну версію загибелі Давиденка розглядає самогубство, однак слідство не виключало й версії інсценування.