Нардеп загинув 23 травня / фото УНІАН

У Центральній виборчі комісії заявили про відсутність коштів на проведення виборів у 208-му окрузі (Чернігівська область), на якому був обраний народний депутат Валерій Давиденко, якого у травні знайшли мертвим.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час засідання Комісії повідомив голова Центрвиборчкому Олег Діденко.

Читайте такожЗнайдений застреленим нардеп Давиденко мав арсенал зброї та позичив комусь $1,5 мільйона

Відео дня

«Станом на даний момент до Центральної виборчої комісії не надходило жодного документа, який би засвідчував факт дострокового припинення повноважень народного депутата (Валерія Давиденка - УНІАН). Тому наразі у ЦВК відсутні юридичні підстави для розгляду цього питання. Як тільки такі документи надійдуть, Центральна виборча комісія буде визначатися з цього приводу», - зазначив він.

Голова ЦВК додав, що існує проблемна ситуація у зв'язку із можливим проведення дострокових виборів у 208-му окрузі - відсутність фінансування.

Читайте такожСімейний агробізнес і партнерство з екс-нардепом Веревським: що відомо про загиблого нардепа Давиденка

«Останніми змінами до закону про державний бюджет на 2020 рік не передбачене фінансування на проведення проміжних виборів. Тому питання призначення проміжних виборів у 208-му окрузі повинно вирішуватися комплексно з питанням фінансування цих виборів», - пояснив Діденко.

Як повідомляв УНІАН, 23 травня у Києві у власному офісі за адресою вул. Велика Васильківська, 4-А, було знайдено мертвим, з вогнепальним пораненням голови народного депутата, члена депутатської групи «Довіра» Валерія Давиденка (1973 року народження), поруч з ним був пістолет. Поліція відкрила провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Поліція як основну версію загибелі Давиденка розглядає самогубство, однак слідство не виключало й версії інсценування.