Законопроект про медіа повернули до профільного комітету / фото УНІАН

Верховна Рада направила на повторне перше читання до профільного комітету законопроект про медіа.

Як передає кореспондент УНІАН, за таке рішення, запропоноване Комітетом ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики, проголосували 278 народних депутатів.

Голова цього комітету Олександр Ткаченко заявив, що навколо законопроекту “точилося багато дискусій, і ми отримали десятки звернень представників індустрії, мали триденну відеоконференцію з Радою Європи, і наразі багато потрібно структурних доповнень. Тому краще відправити це на повторне перше читання”.

Відео дня

За словами Ткаченка, йдеться про необхідність виписати норми, які стосуються як повноважень Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, так і регулювання онлайн-медіа.

Читайте такожТкаченко зруйнував головні міфи довкола закону про медіа (відео)

Він також заявив про необхідність приведення багатьох положень, у тому числі мовлення громад, до європейської директиви про аудіовізуальні медіа.

Як сказав Ткаченко, при обговоренні законопроекту було багато заперечень стосовно введення такого поняття як "мова ворожнечі".

"Для вашої інформації: минулого тижня парламент Франції прийняв закон, за яким вводиться регулювання мови ворожнечі, мови терористів, у тому числі в онлайн-медіа. І зобов’язання - прибирати з онлайн-платформ, таких як YouTube, Facebook, мови ворожнечі або штраф 1 млн 250 тис. євро”, - наголосив він.

За словами Ткаченка, дискусія залишається відкритою, і голова комітету запрошує всіх до діалогу.