Законопроект вже пройшов розгляд у комітеті ВР / фото УНІАН

Законопроект про референдум може бути розглянутий у Верховній Раді України в листопаді.

Про це в ефірі каналу "Україна 24" сказав перший заступник голови ВР Руслан Стефанчук.

Читайте такожСтефанчук: опитування від Зеленського – це "пробник референдуму"

Відео дня

Відповідаючи на запитання, на якому зараз етапі цей законопроект після першого читання, депутат розповів: "Зараз він пройшов вже комітет, який дав схвальну оцінку. Тому що він врахував і низку позитивних положень, і позитивний висновок Венеціанської комісії. Проведена дискусія по основних поправках до цього законопроекту і він готується на розгляд комітету і підготовку його до другого читання".

За словами Стефанчука, наскільки йому відомо, 19-20 жовтня має відбутися фінальне засідання профільного комітету щодо цього законопроекту.

"Після цього законопроект буде готовий для того, щоб вноситися в зал Верховної Ради. Враховуючи те, що сьогодні Верховна Рада працює в комітетах, я думаю, що найбільш реалістичний розгляд цього питання і прийняття законопроекту в цілому, - десь орієнтовно вже в листопаді", - сказав він.

Законопроект про референдум в Україні

  • 9 червня президент Володимир Зеленський вніс до парламенту законопроект "Про народовладдя через всеукраїнський референдум" (№3612).
  • Проектом пропонується запровадити електронні процедури під час організації та проведення всеукраїнського референдуму, в тому числі, електронне голосування.
  • 18 червня ВР ухвалила законопроект у першому читанні.
  • 14 вересня Стефанчук повідомив, що до законопроекту про референдум подано 1 тис. 222 поправки.
  • 16 вересня Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував парламенту розглянути та ухвалити в другому читанні й в цілому проект закону "Про народовладдя через всеукраїнський референдум" (№3612).