Опитування показало, що рейтинг Зеленського вищий, ніж у Порошенка / фото УНІАН

Рейтинг чинного президента України Володимира Зеленського зараз вдвічі вищий за рейтинг його попередника Петра Порошенка.

Про це свідчать дані соціологічного дослідження «Соціально-політична ситуація в Україні (липень 2020 р.)», проведеного спільно Центром "Социс" та Центром Разумкова.

Відео дня

Читайте такожСоціологи розповіли, які партії можуть потрапити до Ради у разі дострокових виборів

Так, респондентів запитували: «Якби вибори президента України відбулися наступної неділі, за кого Ви би віддали свій голос?».

Відповідно до отриманих відповідей, за Зеленського віддали б голоси 25,6% опитаних, за Порошенка – 13,7%.

При цьому Юрій Бойко набрав би 12% голосів, Юлія Тимошенко – 8,8%, Ігор Смєшко – 7,0%. Зі значним відривом йдуть Анатолій Шарій та Олег Ляшко – обидва набирають по 2,9%, Андрій Білецький – 1%.

10% опитаних сказали, що проголосували б за іншого кандидата, якого немає в переліку.

Опитування показало, якби другий тур виборів проходив зараз і до нього знову потрапили б Зеленський і Порошенко, то кандидатуру чинного глави держави підтримали б 44,3% опитаних, Порошенка – 20,4%. При цьому 25% респондентів сказали, що не брали б участі в голосуванні, а ще 10,3% - відмовлялись або не знали що відповісти.

Читайте такожСтало відомо, хто з кандидатів у президенти має найбільшу підтримку українців: дані опитування

Серед тих, хто визначився і точно голосував би у другому турі президентських виборів, 68,4% - віддали б свої голоси за Зеленського, 31,6% - за Порошенка.

Водночас в ході дослідження з’ясувалось, що 64,8% опитаних вважають, що події в Україні розвиваються у неправильному напрямку, 21,5% - протилежної думки, а 13,7% відмовились від відповіді.

Дослідження проводилось 21-28 липня ц.р. спільно Центром "Социс" та Центром Разумкова. Було опитано 4 тис. респондентів у віці старше 18 років. Інформація збиралась шляхом проведення інтерв’ю за місцем постійного проживання респондентів. Результати репрезентують населення України за винятком непідконтрольних територій АР Криму, частини Донецької та Луганської областей.