Володимир Зеленський виступив у ВР / Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що "ті, хто без бою віддав Крим, мають нести відповідальність".

Читайте такожУ "Слузі народу" назвали два шляхи деокупації Криму: один вважають неможливимЯк передає кореспондент УНІАН, про це він заявив, виступаючи із щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України на засіданні Верховної Ради.

"Ми будуємо українське військо, яке зможе захистити Україну на суші, у воді, в повітрі та кіберпросторі. Щоб більше ні в кого не виникло навіть думки, що можна посягнути на наш суверенітет, територіальну цілісність або відібрати в України частину території без єдиного пострілу. Цього не буде ніколи", - сказав Зеленський.

За його словами, "ті, хто без бою віддав Крим, мають нести відповідальність". Як зауважив Зеленський, "питання не в помсті, а в справедливості".

Окупація Криму: довідка

  • Росія окупувала український Крим, увівши на територію півострова військових і організувавши в березні 2014 року псевдореферендум про його самовизначення. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% жителів півострова висловилися за приєднання Криму до РФ.
  • 18 березня 2014 року в Кремлі було підписано так званий "договір" про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя.
  • Країни Заходу не визнали анексію Криму і запровадили санкції проти Росії.
  • Верховна Рада офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 201
  • 23 вересня Зеленський під час загальних дебатів 75-ї сесії Генасамблеї ООН закликав партнерів долучитись до міжнародної платформи деокупації Криму. 6 жовтня президент повідомив, що Європейський Союз готовий долучитись до цієї платформи.

Щорічне послання Зеленського: про що говорив президент