Байден і Путін / фото Official White House Photo

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявляє, що зустріч президентів США і Росії Джо Байдена і Володимира Путіна кардинально не змінить ситуацію в Україні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кулеба сказав в інтерв'ю "Радіо НВ", оприлюдненому на стрімінговій платформі SoundCloud.

Зокрема, його запитали, чи може зустріч Байдена з Путіним кардинально змінити ситуацію щодо України.

Відео дня

"Ні. Тому що це занадто складно", - сказав Кулеба.

Глава МЗС запропонував згадати час, коли Дональд Трамп став президентом США, і тоді багато хто говорив, що "все, тепер нам точно кінець, зараз буде велика угода між Путіним і Трампом, вони одразу про все домовляться".

Читайте такожЗеленський не назвав Путіна вбивцею:" 100 людей можуть вбити " (відео)

"І дійсно, президент Трамп мав бажання перезавантажити відносини з Росією, але це дуже великі спрощення, і я б навіть сказав примітивізація зовнішньої політики вважати, що можна: а) за одну зустріч про все домовитись, б) що Сполучені Штати, відверто скажемо, зрадять Україну. Тому що гра набагато складніша і Україна є дуже важливим партнером для Сполучених Штатів, тому я абсолютно спокійний і не реагую на жодні конспірологічні теорії про те, що наближається армагедон", - наголосив Кулеба.

Зустріч Байдена і Путіна: що відомо

  • 13 квітня Путін і Байден провели телефонну розмову. За заявою прес-служби Білого дому, Байден висунув ідею проведення російсько-американського саміту «у третій країні в майбутні місяці». Пізніше американський лідер уточнив, що запропонував російському колезі зустрітися влітку в Європі.
  • Президент України Володимир Зеленський позитивно оцінив можливість зустрічі лідерів Росії та США.
  • Фінляндія готова прийняти двосторонню зустріч президентів США та Росії.
  • 20 травня Кулеба повідомив, що США координуватимуть з офіційним Києвом питання, які обговорюватимуть на зустрічі Байден і Путін щодо України.