
Не знаєте, що приготувати до чаю або хочете пригостити друзів чимось смачним, але не готові витрачати кілька годин на підготовку? Приготуйте банановий торт, який точно не залишить байдужим ласунів. Просто, швидко і дуже смачно - ви будете в захваті.
Раніше УНІАН розповідав, як спекти найсмачніший банановий кекс, тепер же зробимо простий торт.
Банановий торт - рецепт
Для приготування шоколадного торта вам не потрібно включати духовку. Потрібно лише зварити крем і зробити глазур, це дуже просто.
Для крему вам знадобляться:
- 500 мл молока,
- 100 гр цукру,
- 2 яйця,
- 60 гр пшеничного борошна,
- 100 гр вершкового масла.
У чисту каструлю вилийте молоко і додайте цукор, потім підігрівайте молоко, щоб цукор розчинився. Кип'ятити молоко не потрібно, вам знадобиться близько 5 хвилин, довше гріти не варто. В окремій мисці збийте яйця і додайте до них борошно, суміш потрібно добре збити міксером, щоб усі грудочки борошна розпалися. Потім долийте в яєчну суміш молоко з цукром, робіть це повільно, поступово. Постійно перемішуйте.
Далі - вилийте збиті яйця з молоком в каструлю і варіть близько 7 хвилин до загустіння крему, не забувайте постійно помішувати. Після цього остудіть крем, в цей час збийте вершкове масло, яке розтануло, міксером. Додайте масло в крем і перемішайте все міксером, але на малих обертах. Крем для шоколадного бананового торта готовий.
Почнемо збирати банановий торт. Для цього вам потрібні:
- 500 гр коричневого печива з какао;
- 3 банани.
Наріжте банани тонкими кільцями, а печиво викладіть у форму. Підійде рознос, широка прямокутна ємність для запікання, або спеціальна форма для тортів. Викладіть печиво одним шаром, покриваючи все дно ємності. Змастіть його кремом і розмістіть на ньому частину бананів. Потім накрийте банани ще одним шаром печива, який теж покривайте кремом і банановими кільцями. Повторіть це кілька разів, зробіть два-три шари. Останнім шаром повинен бути крем, його потрібно полити глазур'ю.
Для приготування глазурі вам знадобляться:
- 30 мл молока;
- 4 столові ложки цукру;
- 50 гр вершкового масла;
- 2 столові ложки какао-порошку.
Змішайте в сотейнику какао, цукор і молоко. Варіть глазур на слабкому вогні, постійно помішуючи. Коли суміш загусне, зніміть сотейник з вогню і додайте в глазур вершкове масло. Глазур для шоколадного бананового торта готова.
Полийте глазур'ю торт, остуджувати суміш не потрібно. Після цього остудіть торт і відправте його в холодильник на 2-3 години. Шоколадно банановий торт без випічки готовий, насолоджуйтеся неймовірно смачним десертом і не забудьте пригостити ним друзів.