Банановий торт без випічки за 15 хвилин-рецепт здивує вас своєю простотою / скріншот

Не знаєте, що приготувати до чаю або хочете пригостити друзів чимось смачним, але не готові витрачати кілька годин на підготовку? Приготуйте банановий торт, який точно не залишить байдужим ласунів. Просто, швидко і дуже смачно - ви будете в захваті.

Раніше УНІАН розповідав, як спекти найсмачніший банановий кекс, тепер же зробимо простий торт.

Банановий торт - рецепт

Для приготування шоколадного торта вам не потрібно включати духовку. Потрібно лише зварити крем і зробити глазур, це дуже просто.

Відео дня

Для крему вам знадобляться:

  • 500 мл молока,
  • 100 гр цукру, 
  • 2 яйця,
  • 60 гр пшеничного борошна,
  • 100 гр вершкового масла.

У чисту каструлю вилийте молоко і додайте цукор, потім підігрівайте молоко, щоб цукор розчинився. Кип'ятити молоко не потрібно, вам знадобиться близько 5 хвилин, довше гріти не варто. В окремій мисці збийте яйця і додайте до них борошно, суміш потрібно добре збити міксером, щоб усі грудочки борошна розпалися. Потім долийте в яєчну суміш молоко з цукром, робіть це повільно, поступово. Постійно перемішуйте.

Далі - вилийте збиті яйця з молоком в каструлю і варіть близько 7 хвилин до загустіння крему, не забувайте постійно помішувати. Після цього остудіть крем, в цей час збийте вершкове масло, яке розтануло, міксером. Додайте масло в крем і перемішайте все міксером, але на малих обертах. Крем для шоколадного бананового торта готовий.

Почнемо збирати банановий торт. Для цього вам потрібні:

  • 500 гр коричневого печива з какао;
  • 3 банани.

Наріжте банани тонкими кільцями, а печиво викладіть у форму. Підійде рознос, широка прямокутна ємність для запікання, або спеціальна форма для тортів. Викладіть печиво одним шаром, покриваючи все дно ємності. Змастіть його кремом і розмістіть на ньому частину бананів. Потім накрийте банани ще одним шаром печива, який теж покривайте кремом і банановими кільцями. Повторіть це кілька разів, зробіть два-три шари. Останнім шаром повинен бути крем, його потрібно полити глазур'ю.

Для приготування глазурі вам знадобляться:

  • 30 мл молока;
  • 4 столові ложки цукру;
  • 50 гр вершкового масла;
  • 2 столові ложки какао-порошку.

Змішайте в сотейнику какао, цукор і молоко. Варіть глазур на слабкому вогні, постійно помішуючи. Коли суміш загусне, зніміть сотейник з вогню і додайте в глазур вершкове масло. Глазур для шоколадного бананового торта готова. 

Полийте глазур'ю торт, остуджувати суміш не потрібно. Після цього остудіть торт і відправте його в холодильник на 2-3 години. Шоколадно банановий торт без випічки готовий, насолоджуйтеся неймовірно смачним десертом і не забудьте пригостити ним друзів.

Вас також можуть зацікавити новини: