Солоні сирники такі ж смачні, як і солодкі, а користі для фігури в них значно більше. За бажанням в тісто для таких сирників можна додати зелень, шпинат, часник, цибуля або крабові палички. Дуже смачними виходять сирники з твердим сиром - сир всередині них тане і тягнеться при розрізанні.
Солоні сирники з зеленню і манкою
- Сир - 500 г.
- Яйця - 2 шт.
- Манна крупа - 2 ст. л.
- Пшеничне борошно - 2 ст. л.
- Сіль - 1 ч. л.
- Кріп - 30 г
- Петрушка - 30 г
- Олія для смаження.
У миску розбити яйця і збити віночком до появи піни. Вилити яйця в сир. Додати до сиру і яєць борошно, сіль і манну крупу, перемішати до однорідності. Зелень помити і дрібно порубати, вмішати в тісто. Сформувати сирники з тіста і обваляти в борошні. На сковороді розігріти олію і обсмажити сирники з двох сторін до золотистої скоринки.
Солоні сирники з сиром
- Сир - 200 г.
- Яйця - 1 шт.
- Твердий сир - 80 г.
- Зелень - 10 г.
- Борошно - 2 стол.л.
- Сіль, мелений перець за смаком.
Зелень дрібно нарізати, а сир натерти на крупній тертці. Сир розім'яти виделкою. Вбити в сир яйце і ретельно перемішати. Додати інші інгредієнти і замісити густе тісто. Мокрими руками сформувати однакові кульки, а потім приплюснути їх. Смажити на сковороді з рослинним маслом по 4-5 хвилин з кожного боку.