Торт Бите скло без випічки / фото ua.depositphotos.com

Бите скло - це популярний торт з фруктового і сметанного желе. Для основи торта зазвичай готують бісквіт, а у варіанті без випічки замість цього додають печиво. Цей яскравий торт красиво виглядає в розрізі. За бажанням в нього можна додати будь-які фрукти, наприклад, ківі або банан.

Торт побутове скло з печивом без випічки

Інгредієнт:

  • сметана 30% - 500 г; 
  • цукор - 200 г;
  • печиво - 200 г;
  • желатин - 10 г;
  • желе - 3 упаковки різних кольорів;
  • фрукти за бажанням.

З печива в цей торт добре підходять солодкі крекери, а також дрібне печиво з маком.

Відео дня

Спочатку потрібно приготувати желе і залишити його остигати в холодильнику. Щоб желе було щільним, легко нарізалося і не розбухало в готовому торті - використовуйте в два рази менше води, ніж потрібно за інструкцією. Більшість видів желе потрібно заливати 400 мл окропу - разом цього візьміть 200 мл. Розлийте желе по формах і залиште для охолодження на кілька годин.

Коли желе повністю застигло, пора готувати сметанний крем. Залийте 10 г желатину водою кімнатної температури і залиште на 30 хвилин. Тим часом сметану збити з цукром до пишної піни за допомогою вінчика або міксера. Потім влити в желатин сметану, не вимикаючи міксер. Перебити до однорідності.

Желе дістати з форми і нарізати кубиками. Якщо желе не дістається - занурте форму в каструлю з гарячою водою на пару хвилин.

У збитий сметанний крем додати кубики желе. Розламати руками печиво і також додати в крем. Акуратно перемішати і влити масу в форму для торта. Залишити торт остигати в холодильнику на пару годин. Коли він повністю застигне, опустити форму в окріп і перевернути на миску, щоб дістати торт.

Вас також можуть зацікавити новини: