Пряники з повидлом рецепт / фото ua.depositphotos.com

М'які імбирні пряники - дуже смачний десерт, який сподобається всім. Такі солодощі можна купити в будь-якому магазині, але з домашніми тістечками вони не зрівняються. Для начинки пряників крім повидла можна використовувати будь-яке інше варення.

Імбирні пряники з повидлом

Інгредієнти для тіста:

  • борошно - 750 г;
  • молоко - 250 мл;
  • цукор - 250 г;
  • яйця - 2 шт.;
  • повидло - 350 г;
  • розпушувач для тіста - 3 ч. л.;
  • соняшникова олія - 50 мл;
  • імбир мелений - 2 стол. л.;
  • мелена кориця - 1 ч. л.;
  • мускатний горіх - щіпка;
  • сіль - щіпка.

Інгредієнти для глазурі:

Відео дня
  • цукор - 150 г;
  • вода - 70 мл.

Від загальної кількості борошна відокремте приблизно 100 г і змішайте з цукром, імбиром, корицею, меленим мускатним горіхом і сіллю. Молоко прокип'ятіть на плиті. У гаряче молоко поступово всипте борошно при постійному помішуванні вінчиком, щоб не було грудочок.

Яйця збийте вінчиком разом з олією. Вмішайте яєчну суміш в молочну. Решту борошна змішайте з розпушувачем і змішайте з рідкою частиною. Замісіть м'яке і гладке тісто. Муки може знадобитися більше або менше. Сформуйте з тіста шар і накрийте плівкою на 30 хвилин.

Розігрійте духовку до 180° і застеліть деко папером для випічки. Розділіть тісто на невеликі кульки і тонко розкачайте. Всередину кожного кружечка викладіть по 1 чайній ложці повидла. Защипніть краї тіста і сформуйте круглі пряники.

Викладіть пряники на деко і запікайте в духовці 18-20 хвилин. Для глазурі всипте цукор в каструлю і залийте водою. Доведіть суміш до кипіння і варіть близько 5 хвилин на невеликому вогні, поки весь цукор не розчиниться. Готові пряники полийте гарячим сиропом і дайте тістечкам охолонути.

Вас також можуть зацікавити новини: