М'які імбирні пряники - дуже смачний десерт, який сподобається всім. Такі солодощі можна купити в будь-якому магазині, але з домашніми тістечками вони не зрівняються. Для начинки пряників крім повидла можна використовувати будь-яке інше варення.
Імбирні пряники з повидлом
Інгредієнти для тіста:
- борошно - 750 г;
- молоко - 250 мл;
- цукор - 250 г;
- яйця - 2 шт.;
- повидло - 350 г;
- розпушувач для тіста - 3 ч. л.;
- соняшникова олія - 50 мл;
- імбир мелений - 2 стол. л.;
- мелена кориця - 1 ч. л.;
- мускатний горіх - щіпка;
- сіль - щіпка.
Інгредієнти для глазурі:
- цукор - 150 г;
- вода - 70 мл.
Від загальної кількості борошна відокремте приблизно 100 г і змішайте з цукром, імбиром, корицею, меленим мускатним горіхом і сіллю. Молоко прокип'ятіть на плиті. У гаряче молоко поступово всипте борошно при постійному помішуванні вінчиком, щоб не було грудочок.
Яйця збийте вінчиком разом з олією. Вмішайте яєчну суміш в молочну. Решту борошна змішайте з розпушувачем і змішайте з рідкою частиною. Замісіть м'яке і гладке тісто. Муки може знадобитися більше або менше. Сформуйте з тіста шар і накрийте плівкою на 30 хвилин.
Розігрійте духовку до 180° і застеліть деко папером для випічки. Розділіть тісто на невеликі кульки і тонко розкачайте. Всередину кожного кружечка викладіть по 1 чайній ложці повидла. Защипніть краї тіста і сформуйте круглі пряники.
Викладіть пряники на деко і запікайте в духовці 18-20 хвилин. Для глазурі всипте цукор в каструлю і залийте водою. Доведіть суміш до кипіння і варіть близько 5 хвилин на невеликому вогні, поки весь цукор не розчиниться. Готові пряники полийте гарячим сиропом і дайте тістечкам охолонути.