У зимово-осінній період організм людини витрачає дуже багато енергії для того, щоб зігрітися. Ми розповімо, як готувати гарячі алкогольні коктейлі, тому що це чудовий спосіб не тільки спробувати щось нове, а й зробити вечірні посиденьки затишніше.
Будьте впевнені - у вас вийде приготувати такий смачний напій, навіть якщо ви ніколи раніше цього не робили.
Гарячі алкогольні напої - види та рецепти
Зігрівальний напій із додаванням спиртного - це не тільки смачний коктейль, а й чудовий засіб для профілактики застуди. Приготувати його можна з додаванням різного алкоголю і спецій, все залежить від ваших уподобань і фантазії.
Ожиновий глінтвейн
- сухе червоне вино - 1 пляшка (750 мл);
- ожина (свіжа або заморожена, можна використовувати ожиновий сік) - ¼ склянки;
- гвоздика - 6 зірочок (або мелена гвоздика);
- аніс (бадьян) - 4 зірочки;
- кориця - 2 палички;
- ялівцева ягода (свіжа, сушена, заморожена) - 5 шт;
- апельсин - 2 шт;
- коричневий цукор - 50 г.
Червоне вино вилити в каструлю, додати ожину, гвоздику, бадьян, корицю і ягоди ялівцю. Варити на середньому вогні, помішуючи, 10-15 хвилин, не доводячи до кипіння. Наприкінці додати апельсинові часточки та коричневий цукор. Знову перемішати, залишити на плиті ще на 5-7 хвилин.
Гарячий шоколад із ромом
- ром - 25 мл;
- гарячий какао - 125 мл;
- тертий шоколад - 20 гр;
- збиті вершки або мелена кориця.
Приготувати такий напій нескладно: потрібно в склянці з'єднати ром і гарячий какао, посипати тертим шоколадом. Зверху полити збитими вершками і додати корицю.
Домашня медовуха
- мед - 500 мл;
- хлібні дріжджі - 100 гр;
- чиста вода - 4 л;
- цукровий пісок - 500 гр.
Читайте такожНатуральний чай: як зробити корисний напій вдомаемальований посуд, у ньому змішати воду, половину меду, цукор і поставити на вогонь. Почекати, поки закипить, потім 15 хвилин потримати на маленькому вогні. Обов'язково помішувати рідину, прибираючи пінку.
Зняти каструлю з вогню, остудити до кімнатної температури і ввести дріжджі. Якщо всипати їх у гарячу рідину, це позначиться на результаті. Накрити марлею і прибрати в темне місце на 2 доби.
Апельсиновий грог
- чорний чай - 2 пакетики або 2 ч.л;
- чорний ром - 50 мл;
- апельсин - 1 шт;
- цукор - 4 ч.л;
- кориця - 3 палички;
- аніс - 4 зірочки.
Заварку залити перевареною водою і настоювати 3-5 хвилин. Дістати пакетики або процідити рідину так, щоб прибрати заварку, додати ром. Узяти 4 келихи, апельсин помити, розрізати на часточки і розкласти по ємностях. У кожен келих всипати цукор, додати половину палички кориці, аніс і залити чаєм із ромом.
Ірландська кава
- ірландський віскі - 120 мл;
- коричневий цукор - 8 ч.л;
- свіжозаварена міцна зернова кава - 500 мл;
- збиті вершки - 150 мл;
- какао-порошок.
Келихи для напою промити, витерти насухо. Додати 3-4 ст. л. рому в кожен із них, провернути келих так, щоб рідина потрапила на краї, покласти цукор і підпалити. Дочекатися, поки цукор прогорить, потім вилити ром, що залишився, додати каву і збиті вершки. Зверху посипати какао-порошком.
Читайте також: