
Це швидко, смачно, щоправда, не зовсім корисно, але кого це зупиняє. Сосиски продаються в будь-якому супермаркеті, їхнє приготування не потребує особливих кулінарних навичок. Але рано чи пізно їсти їх звареними набридає. У цій статті кілька рецептів, за допомогою яких можна "вбити двох зайців" - урізноманітнити раціон і продовжувати насолоджуватися улюбленим продуктом.
Раніше ми пропонували рецепт шаурми вдома, яку теж можна приготувати із сосисками.
Що смачне можна приготувати із сосисок - класичні корн доги

У жодному разі не міняйте кукурудзяне борошно на пшеничне - смак страви буде зовсім іншим.
- борошно пшеничне - 100 гр;
- борошно кукурудзяне - 100 гр;
- розпушувач - 0.5 ч.л;
- яйце - 1 шт;
- сіль - 0.5 ч.л;
- цукор - 0.5 ч.л;
- молоко - 50-70 мл;
- олія рослинна - 1-3 склянки;
- сосиски - 6 шт;
- шпажки.
Відкладіть одну ложку борошна, решту змішайте з розпушувачем, сіллю і цукром. Потім змішайте сухі інгредієнти з яйцем, а потім із молоком. За консистенцією тісто має нагадувати густу сметану.
Візьміть глибоку пательню і налийте стільки олії, щоб можна було занурити повністю сосиски в неї. Розігріваємо сковороду до 150-170 °С. Для того, щоб перевірити температуру олії - капніть трохи тіста. Якщо воно одразу зарум'яниться - можна смажити.
Обваляйте сосиски в тісті, надягніть на шпажки та занурте в олію. Слідкуйте за тим, щоб кожна сосиска була щільно вкрита тістом. Для зручності можете перелити тісто в склянку.
Кілька хвилин обсмажуйте сосиски, перевертаючи їх. Готові корн-доги підсушіть на паперовому рушнику та подавайте до столу.
Рецепти з сосисками та сиром - лінива паста

- твердий сир - 100 гр;
- крем-сир - 100 гр;
- макарони - 200 гр;
- молоко - 350-500 мл;
- сіль, перець - за смаком;
- сосиски - кількість на ваш розсуд.
Натріть сир на тертці. Візьміть форму для запікання, викладіть на дно макарони і крем-сир. Влийте молоко так, щоб воно повністю покривало макарони. Додайте сосиски, нарізані кружечками, зверху посипте сиром. Посоліть і поперчіть.
Запікайте макарони в розігрітій до 180 °С духовці 30 хвилин, потім добре перемішайте.
Що приготувати із сосисок - рагу з болгарським перцем

- цибуля ріпчаста - 2 шт;
- болгарський перець - 3 шт;
- сосиски - 420 гр;
- оливкова олія - 1 ст.л;
- вершкове масло - 1 ст.л;
- вода - 120 мл;
- сіль, перець - за смаком;
- мед - 1 ст.л;
- мелений червоний перець - 0.5 ч.л;
- свіжі помідори - 450 гр;
- зелена цибуля - 3-4 пера.
Цибулю почистіть і наріжте кубиками. Болгарський перець - соломкою, сосиски - кружечками. На пательні розігрійте олію оливкову та вершкове масло, обсмажте овочі разом із сосисками 20 хвилин, помішуючи.
Читайте такожРецепти домашніх бургерів - як приготувати запаморочливу страву самостійнотільки-но овочі розм'якнуть, влийте воду і додайте мед. Потім червоний і чорний перець, помідори. Поставте мінімальний вогонь і тушкуйте рагу 10-15 хвилин. Подавайте з дрібно порізаною зеленою цибулею.
До такої страви як гарнір добре підходять каші. Раніше ми розповідали, які каші корисні. Ви можете скористатися цією статтею, щоб вибрати найбільш підходящу крупу.
Рецепти із сосисками - для справжніх любителів м'яса

- бекон - 15 скибочок;
- сосиски маленькі - 30 штук;
- мед - 2 ст.л.
Розігрійте духовку до 200 °С. Застеліть пергаментом форму для випікання. Смужки бекону розріжте навпіл. Щільно оберніть кожну сосиску в бекон і покладіть її на деко швом донизу. Поставте деко в розігріту духовку на 15-20 хвилин, поки бекон не стане рум'яним. Потім змащуйте медом і випікайте ще 5 хвилин. Страву подавайте гарячою.
Вас також може зацікавити: