этот материал доступен на русском

Ресторатор Лібкін показав, як готувати класичні одеські закуски (відео)

17:49, 08 липня 2020
Рецепти
1895 0
false

Відомий одеський ресторатор Сава Лібкін показав і розповів, як готувати класичні одеські закуски: бутерброди з яловичим язиком, бутерброди з печеним перцем і овечою бринзою і, звичайно, бутерброди з тюлечкою і маринованою цибулею. Допомагав йому в приготуванні закусок підприємець Петро Обухів.

Під час ефіру вони шукали дівчину Бонда і обговорювали, коли в космос відправлять тюлечку. Майстер-клас проходив в одеському ресторані «Дача».

false

Рецепт

Бутерброд з вареним телячим язиком

150 г бородінського хліба

70 г відвареного яловичого язика

50 г вершкового масла

30 г діжонської гірчиці

30 г вершків

50 г огірка

сіль, перець, оливкова олія за смаком

Язик відварюємо з додаванням моркви, кореня петрушки і селери, солі і перцю.

Очищаємо відварний язик від оболонки і даємо охолонути в бульйоні.

Змішуємо вершкове масло з гірчицею, вершками і сіллю.

Бородінський хліб очищаємо від насіння коріандру за допомогою ножа, нарізаємо в довжину на шматочки, товщиною 0,7 см.

Підсушуємо на грилі до стану грінки (кірка повинна бути хрусткою).

Змащуємо гірчично-вершковим соусом гренку по всій поверхні, викладаємо нарізані на слайсері шматочки язика.

Беремо огірок і нарізаємо шматочками.

На підготовлений хліб викладаємо слайси язика і огірка по черзі, підвертаючи кожен слайс так, щоб бутерброд виглядав об'ємним.

Викладаємо зверху в'ялені томати довільно, нарізані смужками.

Прикрашаємо листочками петрушки, збризкуємо оливковою олією, посипаємо свіжомеленим чорним перцем і сіллю.

false

Бутерброд з тюлькою

30 гр вершкового масла

100 гр червоної цибулі

100 гр малосольної тюльки

150 г бородінського хліба

30 г оцту

10 г цукру

Кріп, зелена цибуля, сіль, перець, олія, олія оливкова

Цибулю, нарізану кільцями, без серцевини заливаємо окропом, залишаємо на 1-2 хвилини.

Потім відкидаємо на друшляк, додаємо інгредієнти маринаду: сіль, цукор, оцет, рослинне масло і маринуємо протягом 15 хвилин.

false

Бородінський хліб очистити від насіння коріандру за допомогою ножа, нарізати поперек на шматочки товщиною 0,7 см.

Підсушуємо на грилі до стану грінки (кірка повинна бути хрусткою).

Намазуємо вершкове масло, викладаємо на нього кільця червоного маринованого лука в довільному порядку, рівномірно по всій поверхні хліба і половину зеленої цибулі, нарізаної пір'ям, товщиною 3 мм

У тюльки зрізаємо ножицями хвіст. Викладаємо внапуск тюльку, внутрішньою частиною вниз. Цибуля повинна виступати з-під шару тюльки.

Половиною решти зеленої цибулі посипаємо зверху тюльку, рвемо кріп невеликими гілочками, так само посипаємо тюльку хаотично, посипаємо перцем, і збризкуємо декількома краплями оливкової олії.

false

Бутерброд з печеним перцем і бринзою

100 г овечої твердої бринзи

100 г білого багета

40 р запечених і очищених помідорів

40 г запеченого і очищеного болгарського перцю

50 г вершків

кінза, реган, перець, сіль, оливкова олія

Натираємо на тертку овечу тверду бринзу (молоду, витриману 3-4 місяці), додати вершки 18%, розтираємо до отримання однорідної кашоподібної маси.

Багет білий розрізаємо уздовж, товщиною 0,8 мм

Підсушуємо на грилі до стану грінки (кірка повинна бути хрусткою). Наносимо на тост пасту з бринзи. На пасту гіркою викладаємо підготовлену суміш помідорів, печеного перцю і рваного регана.

Зверху прикрашаємо шматочками бринзи і листочками кінзи. Збризкуємо оливковою олією, посипаємо свіжомеленим чорним перцем і морською сіллю.

false

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter