Як приготувати вінегрет / фото ua.depositphotos.com

Вінегрет - легкий і ситний салат, який найчастіше готують господині. У ньому багато корисних овочів, заправлених маслом. Якщо вам набридло готувати класичний вінегрет, можете додати в нього один секретний інгредієнт, який змінить його смак.

УНІАН розповідає, як приготувати смачний вінегрет в домашніх умовах.

Старий рецепт вінегрету дуже простий: варені буряк, картоплю, моркву нарізати кубиками, додати зелений консервований горошок і дрібно нарізані солоні огірочки і заправити соняшниковою олією. 

Відео дня

Саме за цим рецептом готували вінегрет наші бабусі. Зараз же є маса інших варіантів приготування цього ситного салату. Якщо додати в нього, наприклад, квасолю, то смак зовсім не зіпсується, а навіть навпаки.

Найсмачніший вінегрет з квасолею: рецепт

  • 2 середні буряки;
  • 4-5 середніх картоплин;
  • 2 середні моркви;
  • банка консервованої квасолі;
  • 1 цибулина;
  • 5 маринованих огірків;
  • 5-6 столових ложок оливкової олії;
  • сіль.
Як приготувати вінегрет / фото ua.depositphotos.com

Приготування вінегрету за цим рецептом не складніше класичного. Для початку в окремій каструлі потрібно зварити буряк. Зазвичай він довго вариться до повного приготування, тому точних часових рамок немає. Все залежить від розміру плоду. 

Також потрібно зварити картоплю і моркву. Їх можна варити в одній ємності, адже вони готуються близько півгодини. Після того як зварите всі овочі, їх потрібно остудити. Потім зніміть з них шкірку і наріжте дрібними кубиками. 

Висипте їх в салатницю і додайте дрібно нарізану цибулю, мариновані огірки, квасолю, сіль і ретельно все перемішайте. Потім заправте салат оливковою олією. 

Варто відзначити, що в класичному рецепті замість оливкової олії використовується соняшникова. Але якщо ви хочете зробити більш "здоровий" салат, то краще таки додавати оливкову. До того ж вона корисніша, адже в ній міститься велика кількість антиоксидантів і вітаміну Е, який допомагає засвоювати вітаміни А, К. Завдяки цьому ви зможете не тільки омолодити свій організм, але і поліпшити стан нігтів, волосся і шкіри.

Що ще можна покласти у вінегрет

Не дарма вінегрет називають "хаотичним" салатом, адже в нього можна покласти ледь не всі овочі, які є у вашому холодильнику. Наприклад, солоні огірки можна замінити квашеною капустою або маринованими грибами. 

А якщо додати чайну ложку яблучного оцту, то можна отримати кислинку. Зелень (петрушка і кріп) додадуть вашому салату свіжості і пікантності, особливо в поєднанні з чорним перцем.

Раніше УНІАН розповів, як приготувати салат з редиски на вечерю.

Вас також можуть зацікавити новини: