Овочі та фрукти / pinterest.ru

Літній сезон радує різноманіттям натуральних продуктів. Серед них - зелень, фрукти і овочі, які людині потрібні. Незважаючи на те, що така їжа не викликає захоплення у організму, так як не є калорійною, дотримуватися денної норми необхідно.

Скільки в день потрібно їсти фруктів і овочів

Денна норма овочів і фруктів / pinterest.ru

Щоденне дотримання норми допоможе вам запобігти захворюванням серцево-судинної системи, знизити ризик розвитку цукрового діабету і ожиріння.

Читайте такожРецепти страв на Івана Купала 2021: що приготувати до столуДоросла людина в день повинна вживати 400 гр овочів і 200 гр фруктів. Пам'ятайте про те, що твердий продукт і сік - це не одне і те ж. Стакан напою не замінить штучний продукт.

Відео дня

Зовсім відмовитися від соку не вийде, тому враховуйте, що в магазинній продукції більше добавок і ароматизаторів, ніж натуральних речовин. Якщо хочете отримати смачний і корисний напій - робіть свіжовичавлений сік вдома. 

Якого кольору вибирати овочі та фрукти

Корисні властивості дарів природи залежать від кількості корисних речовин у складі:

Овочі, фрукти і ягоди з вмістом антоціану / pinterest.ru

Блакитний колір фруктів і овочів говорить про те, що продукт містить антоціан - антиоксидант, який нейтралізує запальні процеси в кишечнику і покращує його бар'єрні функції;

У томатах міститься лікопін / pinterest.ru

Червоний - лікопін, який надає профілактичну дію і знижує ризик розвитку онкології;

Антиоксидант, знижує ризик розвитку раку. / pinterest.ru

Жовті або помаранчеві овочі та фрукти - бета-каротин. Відповідає за здоров'я шкіри і очей, а також знижує рівень холестерину, попереджає хвороби серця і допомагає впоратися з атеросклерозом;

Користь алліцина / pinterest.ru

Коричневі та білі продукти мають в складі алліцин - органічна сполука, яка зміцнює імунітет і кровоносну систему, а також покращує пам'ять. Найпопулярнішим продуктом з високим вмістом алліцина є часник;

Натуральне джерело хлорофілу / pinterest.ru

Зелений колір в овочах і фруктах свідчить про наявність хлорофілу, він приводить в норму тиск, підвищує рівень гемоглобіну і очищає судини.

Вас також може зацікавити: