Пельмені вийдуть смачними і соковитими з цими начинками / фото ua.depositphotos.com

Пельмені - це страва, яка популярна в багатьох культурах під різними назвами. В Італії це тортелліні і равіолі, в Швеції - кропкакор, в Китаї і Японії - гедзе, в Білорусі - колдуни. 

Раніше ми розповідали, як приготувати ліниві вареники і вареники з капустою.

Грибна начинка для пельменів

Грибний фарш готується дуже легко, а головне - швидко. Найважливіше - це вибрати ароматні гриби, які додадуть особливий шарм вашій страві. Для цього нам знадобляться:

Відео дня
  • печериці - 700г;
  • цибуля - 2 шт;
  • сіль - 1 ч. л;
  • чорний мелений перець - щіпка;
  • рослинна олія - 5-6 ст. л.

Гриби очищаємо, але не миємо - вони вберуть воду, а потім знову її випустять в начинку. Нарізаємо їх довільними шматочками, цибулю - півкільцями. Обсмажуємо разом на олії до рум'яності, солимо, перчимо. Потім перебиваємо начинку блендером до однорідності і можна використовувати її для пельменів.

Начинка для пельменів з картоплі

Зазвичай така начинка передбачає готову картоплю, проте у нас є для вас дещо новеньке.

Для рецепта беремо:

  • картопля - 8 великих бульб;
  • цибуля - 6 дрібних або 3 середнього розміру;
  • спеції.

Картоплю і цибулю очищаємо і миємо. Потім в сирому вигляді подрібнюємо в м'ясорубці. Співвідношення цибулі до картоплі має бути 2 до 3. Далі потрібно віджати рідину. Це можна зробити за допомогою преса, сита або просто руками. Приправляємо овочі улюбленими спеціями, використовуємо для приготування страви. Начинка для пельменів соковита виходить саме завдяки великій кількості цибулі.

Швидке тісто на пельмені

Таке тісто завжди виходить ідеальним, його можна тонко розкочувати, і воно не рветься, навіть якщо ви берете начинку, яка тече - вишневу, наприклад. Із зазначеної кількості виходить близько 40 пельменів, в залежності від їх розміру:

  • борошно - 280 г;
  • молоко - 90 мл;
  • вода - 90 мл;
  • 2 ст. л. олії;
  • 0,5 ч. л. солі.

Молоко з водою доводимо до кипіння. В цей час просіваємо борошно, додаємо туди сіль і масло. Вливаємо гарячу молочну суміш і заварюємо тісто. Потім потрібно вимісити його до однорідності - воно не буде липнути до рук, так що борошно додавати додатково не потрібно.

Не радимо розкочувати все тісто одразу і робити кружечки склянкою - при повторному розкочуванні воно буде занадто тугим, і доведеться давати йому "відпочивати". Кращий варіант - розкочувати кожен кружечок окремо.

Вас також можуть зацікавити новини: