Смачне абрикосове варення - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Абрикосове варення – дуже смачне, яскраве та ароматне.

Варити абрикоси можна цілими, половинками, порізавши на дрібні кубики або навіть у вигляді пюре. Урізноманітнити його можливо, додавши горіхи, родзинки, м'яту або лимон.

Варення з абрикосів п’ятихвилинка

  • Абрикоси - 1,5 кг
  • Цукор - 1,5 кг

Абрикоси вимити, трохи обсушити, розрізати на половинки і вийняти кісточки. Якщо абрикоси великі, можна розрізати кожну на кілька частин.

Відео дня

Читайте такожСолодко-ароматне варення з черешні: рецепти ягідного смаколика на зиму

У велику каструлю викласти абрикоси шарами, перемежовуючи з цукром. Каструлю накрити кришкою і прибрати у холодильник на ніч. На ранок абрикоси повинні дати сік.

Покласти їх каструлю з абрикосами на плиту. Довести до кипіння на середньому вогні, після чого зменшити вогонь і варити абрикоси 5 хвилин. Зняти каструлю з плити, дати варенню постояти 2-3 години.

Потім знову довести до кипіння й варити абрикоси 5 хвилин, дати постояти кілька годин. Повторити те ж саме втретє. Після цього гаряче варення розлити по стерилізованих банках, закрити кришками й дати охолонути в теплі. Зберігати варення у темному і прохолодному місці.

Абрикосове варення з желатином

  • Абрикоси - 1 кг
  • Цукор - 400 г
  • Желатин швидкорозчинний - 15 г

Абрикоси перебрати, залити холодною водою й добре вимити. Видалити з плодів кісточки і розділити їх на дві половинки.

Цукор з'єднати з желатином і перемішати.

У каструлю, в якій готуватиметься варення, викласти шарами шматочки абрикосів, кожен новий шар пересипаючи цукром.

Накрити каструлю марлею й залишити на 5-6 годин при кімнатній температурі. За цей час абрикоси пустять сік, а цукор практично повністю розчиниться.

Як приготувати варення з абрикосів / фото ua.depositphotos.com

На середньому вогні довести вміст каструлі до кипіння. Проварити 5-6 хвилин на дуже повільному вогні, акуратно нахиляючи каструлю то в один бік, то в інший, щоб не пошкодити плоди.

Готове варення розлити по чистих, попередньо стерилізованих банках. Накрити банки обробленими кришками й відразу закатати. Перевернути їх піддонами вгору, закутати теплим пледом і дати повністю охолонути. Після охолодження перенести варення в сухе прохолодне місце.

Абрикосове варення з волоським горіхом

  • Абрикоси - 400 г
  • Волоський горіх - 100 г
  • Цукор - 300 г

Абрикоси помити, видалити кісточки. Кожну половинку плода розділити на чотири-п'ять шматочків. Пересипати цукром і залишити при кімнатній температурі на 30-60 хвилин, до виділення соку.

Тим часом ядра волоського горіха підсушити на гарячій сковороді впродовж 3-4 хвилин, струснувши жорстку оболонку.

Читайте такожСонячні ласощі взимку: рецепти смачного варення з персиків

Абрикоси з солодким соком перекласти в ємність для варіння.

Закип'ятити, зменшити нагрів й уварювати близько 30 хвилин, періодично розмішуючи. Шматочки плодів мають стати прозорими.

Вкинути горіхи, роздробивши як завгодно. Закип'ятити, варити ще 5-10 хвилин.

Перелити гаряче абрикосове варення у стерильну банку, герметично закрити. Закутати пледом й охолодити. Зберігати його в прохолодному приміщенні.