
У воєнний час спостерігається дефіцит харчових продуктів, та й сил на складні багатокомпонентні страви в українців немає. УНІАН зібрав рецепти дуже ситних пирогів для всієї родини, які готуються з доступних в будь-якому магазині продуктів.
Простий пиріг з куркою
- Куряче філе - 300 г.
- Борошно - 50 г.
- Яйця - 2 шт.
- Молоко - 150 г.
- Твердий сир - 50 г.
- Розпушувач - 0.5 ч. л.
- Сіль, приправи за смаком.
Куряче філе відварити до готовності і дрібно нарізати. Збити яйця з сіллю і молоком, додати борошно, розпушувач і приправу за смаком. У тісто викласти шматочки курки і тертий сир. Добре перемішати масу. Вилити у форму для випічки. Випікати пиріг 40 хвилин при температурі 200 градусів.
Заливний пиріг з бужениною і сиром
- Яйця - 3 шт.
- Борошно - 180 г.
- Молоко - 150 г.
- Розпушувач - 0.5 ч. л.
- Масло - 150 г.
- Сіль, спеції за смаком.
- Буженина (шинка, шинка, ковбаса) - 100 г.
- Сир - 80 г.
Буженину нарізати тонкими скибочками, сир натерти на тертці. Збити яйця з молоком і сіллю. Всипати борошно, додати розпушувач і м'яке вершкове масло. Перемішати тісто до консистенції густої сметани. У форму для випічки вилити половину тіста, викласти шар буженини і сиру. Потім залити другою половиною тіста. Випікати 40-50 хвилин при 180 градусах.

Простий яблучний пиріг
- Цукор - 1 стакан.
- Яйця - 3 шт.
- Борошно - 1 стакан.
- Розпушувач - 0.5 ч. л.
- Яблука - 2 шт.
Яйця збити міксером з цукром до білої піни. Якщо яблука солодкі, то можна взяти менше цукру. Додати до яєць борошно і розпушувач, замісити тісто. Яблука розрізати на скибочки, вирізати серцевину. Форму для випічки змастити маслом і посипати сухарями. На дно викласти яблука і залити тісто. Випікати 40 хвилин при 180 градусах.