
Горіхи мають велику кількість вітамінів і корисних речовин, які потрібні для нормального функціонування організму. Їх можна використовувати як перекус, але краще - приготувати апетитну страву. Раніше ми розповідали, чим корисні горіхи і скільки на день їх можна їсти, а сьогодні поділимося невеликою добіркою рецептів.
Салат із горіхами, куркою, ананасом і сиром

- куряче філе - 250 г;
- консервований ананас - 130 г;
- сир - 100 г;
- волоський горіх - 40 г;
- майонез - 80 г або за смаком.
Філе курки помити, покласти в каструлю, підсолити і дочекатися, поки закипить. З цього моменту варити 25 хвилин на середньому вогні. Ананаси відкинути на друшляк, дати рідині стекти. Нарізати фрукт дрібними кубиками. Волоський горіх підсушити в духовці, подрібнити. Сир натерти на дрібній тертці.
Відварену курку остудити, нарізати кубиками, викласти в миску. Додати 40 г майонезу, перемішати. Викласти салат шарами: курка, ананас, сир, волоські горіхи. Усі шари, крім останнього, перемазати майонезом. Поставити салат у холодильник на годину.
Грузинські страви з волоських горіхів - сациві з баклажанами

- горіхи волоські - 200 г;
- баклажани - 600 г;
- цибуля ріпчаста - 1 шт;
- часник - 2 зубчики;
- кінза - 1 пучок;
- оцет винний - 1 ч.л;
- перець червоний гострий - за смаком;
- хмелі-сунелі - 1 ч.л;
- сіль - 0.5 ч.л;
- шафран імеретинський - 0.5 ч.л;
- олія рослинна - для обсмажування.
На 1 скибочку баклажана викласти чайну ложку соусу, розмазати або згорнути рулетиком. Готову страву подавати до столу, прикрасивши зеленню.
Солодощі з волоських горіхів - шоколадна ковбаса

- печиво вершкове - 250 г;
- какао - 3 ст.л;
- згущене молоко - 200 г;
- горіхи волоські - 100 г;
- вершкове масло - 100 г.
Печиво розім'яти на крихту, перекласти в ємність, додати какао-порошок. Горіхи подрібнити, додати до печива. З'єднати з розм'якшеним вершковим маслом, влити згущене молоко. Вимісити масу руками до однорідності.
Розстелити на столі харчову плівку, викласти масу на стіл, сформувати ковбаску. Загорнути її в плівку, згорнути краї і покласти десерт у холодильник на 2-3 години. Після цього можна нарізати шоколадну ковбасу шматочками і куштувати.
Вас також може зацікавити: