Рецепт пшеничної каші / фото ua.depositphotos.com

Пшенична каша – проста й водночас корисна й ситна страва.

Читайте такожПишно-рум’яні пиріжки з капустою: як приготувати апетитну страву

Найчастіше вона вариться воді. Рецепт доволі нескладний, проте є певні рекомендації, як правильно варити пшеничну кашу, щоб вона була апетитною та розсипчастою.

Відео дня

Так, насамперед крупу необхідно кілька разів добре промити, щоб гарантовано очистити її від сміття. Потім крупу заливають холодною водою й ставлять на середній вогонь. Після закипання вогонь зменшують до слабкого й варять до готовності.

Зазвичай кашу заправляють маслом. Однак за бажання, аби поліпшити смак страви, можна додавати в неї й різні підливи, соуси або заправки.

Пшенична каша на воді

  • Пшенична крупа - 1 ст.
  • Вода - 2 ст.
  • Сіль - за смаком
  • Вершкове масло - 40 г

Пшеничну крупу потрібно перебрати від сміття. Потім її треба добре промити. Щоб отримати розсипчасту кашу, крупу треба промивати під проточною теплою водою в ситі. Для більш в’язкої й густої каші промивати слід недовго, під холодною водою.

Перекласти крупу в каструлю й залити водою. Покласти на середній вогонь і довести до кипіння. Закрити кришкою і зменшити вогонь до слабкого, варити впродовж 20 хвилин. Впродовж цього часу кашу потрібно кілька разів перемішати.

Потім посолити кашу за смаком. Якщо вона здається дуже рідкою, ще трішки поварити її, перемішуючи, до бажаної консистенції.

Зняти кашу з вогню, накрити кришкою, покласти зверху рушник і дати постояти 15 хвилин.

Додати у кашу вершкове масло і відразу можна подавати. За бажання можна додати цукор, мед, а також подавати зі свіжими ягодами, фруктами, цукатами і сухофруктами. Її можна подавати як гарнір до рибних або м'ясних страв.

Пшенична каша з м’ясом

  • Пшенична крупа - 1 ст.
  • М'ясо - 400 г
  • Вода - 3 ст.
  • Часник - 2 зубчики
  • Цибуля - 2 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Олія - 3 ст. л.
  • Перець чорний і запашний - за смаком
  • Сіль, лавровий лист - за смаком

Перебрати крупу та помити, злити воду.

М'ясо помити, висушити паперовим рушником. Видалити прожилки і нарізати кубиками невеликого розміру.

Читайте такожСалат з огірків на зиму: рецепти смачної закуски

Моркву, часник та цибулю почистити. Часник розчавити ножем, цибулю дрібно нарізати, а моркву натерти.

У казанку розігріти олію й обсмажити овочі, починаючи з цибулі. Наприкінці додати м'ясо.

Влити гарячу воду, додати спеції й тушкувати на середньому вогні приблизно 25 хвилин, помішуючи.

Дістати лавровий лист і роздавлений часник. Засипати крупу, добре все перемішати. Довести до кипіння й зменшити вогонь. Варити до готовності крупи, періодично помішуючи. Потім зняти казан з вогню й закутати рушником мінімум на 15 хвилин.

Інші рецепти, які можуть зацікавити: