
В осінній період щороку особливої популярності набирають страви з гарбуза. Мало хто не куштував суп із гарбуза або кашу у своєму дитинстві.
Не всі знають, що можна приготувати з гарбуза на вечерю, щоб це було ситно і поживно для всієї родини. Для початку розглянемо, як приготувати гарбузовий суп.
- Гарбузовий суп - рецепт
- Тушкований гарбуз з овочами - незвичайний рецепт
- Гарбузова каша з рисом - простий рецепт
Гарбузовий суп - рецепт
З цього овоча виходить чудовий гарбузовий суп пюре.
Інгредієнти:
- один гарбуз середнього розміру;
- одна цибуля;
- два зубчики часнику;
- дві картоплини;
- одна морква;
- одне стебло селери;
- один літр овочевого бульйону
- одна склянка вершків;
- сіль, перець, спеції за смаком.
Очистіть гарбуз і наріжте його на шматочки. Так само поріжте решту овочів.
У глибокому посуді обсмажте цибулю з часником до м'якості. Туди додайте всі овочі, крім гарбуза. Прогрівайте кілька хвилин, а потім влийте бульйон. Коли овочі приготуються (на це піде до півгодини), можна додавати гарбуз.
Продовжуйте варити ще 15 хвилин до готовності. Відкладаємо суп остигати. Тільки після цього, його можна перебити блендером. Далі влийте в гарбузовий крем-суп вершки та приправте. Перед подачею суп із гарбуза перемішуйте.
Дуже корисно мати у свій "скарбничці" кілька варіантів, що приготувати з гарбуза на сковороді.
Тушкований гарбуз з овочами - незвичайний рецепт
Страви з гарбуза на сковорідці виходять дуже смачними та зігріваючими - їх подають із запалу з жару, що чудово підійде в холодний вечір.
Інгредієнти:
- 500 г гарбуза;
- одна морква;
- одна цибуля;
- один болгарський перець;
- два помідори;
- сіль, перець, зелень за смаком;
- рослинна олія.
Гарбуз та решту овочів ріжемо на шматочки. У глибокому посуді розігріваємо олію та смажимо цибулю до прозорості. Далі всипаємо моркву та готуємо її кілька хвилин.
Після цього додаємо перець і гарбуз. Перемішуємо та тушкуємо до готовності Останніми всипаємо помідори. Приправляємо страву до смаку та готуємо ще близько 5 хвилин.
Подавати тушкований гарбуз з овочами потрібно гарячим, посипавши зеленню.
Гарбузова каша з рисом - простий рецепт
Гарбузова каша готується дуже просто, а результат - потішить вас і ваших близьких.
Інгредієнти:
- одна склянка рису;
- дві склянки бульйону (курячого або овочевого);
- 400 г гарбуза;
- одна цибуля;
- два зубчики часнику;
- 2 ст.л. рослинної олії;
- сіль, перець за смаком.
- свіжа зелень.
Для початку ретельно промийте рис. Залийте його бульйоном і варіть до готовності.
Очистіть і дрібно поріжте гарбуз. Обсмажте часник і цибулю до рум'яності. Після цього додайте гарбуз і залиште його тушкуватися до м'якості.
До овоча всипте відварену крупу, перемішайте і додайте спеції. Продовжуйте готувати ще близько 5 хвилин, щоб поєдналися смаки. Подається каша з гарбуза разом зі свіжою зеленню.
Загалом рецепти з гарбуза - це цілий окремий світ у кулінарії, який тільки й чекає, коли його гідно оцінять.
Раніше УНІАН розповідав, як готується гарбуз у духовці.