Що приготувати з курячого філе - прості та цікаві страви / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, freepik.com

З курячої грудки можна приготувати безліч цікавого, але чомусь у нас зазвичай виходять котлети, печеня і, в кращому разі - м'ясо по-французьки. Це, безумовно, смачно, але одного разу вже пробували всі. У цьому разі виручить добірка нижче - ці прості страви з курячого філе легко готуються, не потребують дорогих інгредієнтів і чудово впишуться не тільки в повсякденне меню, а й на святковий стіл.

Рублені котлети з курячого філе "По-міністерськи"

Смачні та швидкі котлети можна приготувати не тільки з курячого фаршу, а й із цілого філе. Їх ще називають котлети "По-міністерськи", хоча нічого хитромудрого в цьому рецепті немає.

Інгредієнти:

Відео дня
  • 4 шт. курячого філе;
  • 2 яйця;
  • 4 ст. л. майонезу;
  • 2 ст. л. крохмалю (картопляного);
  • 4 ст. л. соняшникової олії;
  • сіль;
  • перець чорний мелений.

Нарізати філе курки невеликими шматочками. Змішати яйця, майонез, крохмаль, сіль і перець. Покласти в цю суміш шматочки філе, перемішати, поставити в холодильник на півгодини.

Дістати з холодильника, перемішати ще раз. Викладати масу ложкою на розігріту сковорідку з олією й обсмажувати, як оладки, до отримання рум'яної скоринки.

До речі, раніше ми розповідали, як приготувати домашній майонез - 5 рецептів на будь-який смак. Спробуйте - він набагато смачніший і корисніший (!) за магазинний.

Рум'яні рулетики з курячого філе з сиром і горіхами

Якщо відбивні з курячого філе вже приїлися, готуйте замість них рулетики з начинкою. Відбийте м'ясо, як ви це зазвичай робите для відбивних, але загорніть у нього сир і горіхи, а вже після обсмажте. Цей рецепт, до речі, дуже гарний буде і на святковому столі.

Інгредієнти:

  • 1/2 кг курячого філе;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 1-1,5 пачки плавленого сиру;
  • 1 яйце;
  • 8 волоських горіхів (40 г очищених);
  • панірувальні сухарі.

Куряче філе потрібно нарізати як на відбивні, посолити, поперчити і відбити. Цибулю подрібнити, моркву натерти на середній тертці, обсмажити цибулю з морквою до м'якості. Горіхи подрібнити.

Нарізати плавлений сир і розплавити його на сковороді до однорідної маси (окремо від овочів). Змішати в мисці цибулю, моркву, сир, горіхи. Викласти на куряче філе 1 ст. л. начинки і загорнути в рулетик. Вмочити його у збите яйце, обваляти в сухарях і обсмажити на соняшниковій з усіх боків до золотистої скоринки. Повторити цей процес з іншими відбивними.

Знаменитий радянський салат із курячого філе "Прага"

Знаменитий радянський салат "Прага" колись був неймовірно популярним і дуже дорогим - через інгредієнти. Сьогодні вони є у вільному доступі, тому приготувати салат удома може будь-хто. І так - цей салат смачніший за "Олів'є".

Інгредієнти:

  • 100 г курячого філе;
  • 1 цибулина (за бажанням);
  • 1 солоний огірок;
  • 2 яйця;
  • 2 варені моркви;
  • 0,5 банки консервованого горошку;
  • жменю чорносливу;
  • жменю волоських горіхів;
  • майонез;
  • сіль.

Маринад для цибулі:

  • 150 мл окропу;
  • 1 ст. л. оцту;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 0,5 ч. л. солі.

Цибулю нарізати кубиками і замаринувати в суміші води, солі, оцту і цукру, залишити на 10-15 хвилин, потім злити воду. Куряче філе, моркву та яйця відварити й остудити. Філе нарізати соломкою, моркву, яйця та огірки кубиками.

Чорнослив замочити в гарячій воді, щоб він розм'якшився, а потім його і горіхи подрібнити.

Викласти салат шарами: куряче філе, цибуля, яйця, огірки, морква, горошок, чорнослив. Кожен шар змастити майонезом, прикрасити зверху сіточкою з майонезу.

Вас також можуть зацікавити новини: