З курячої грудки можна приготувати безліч цікавого, але чомусь у нас зазвичай виходять котлети, печеня і, в кращому разі - м'ясо по-французьки. Це, безумовно, смачно, але одного разу вже пробували всі. У цьому разі виручить добірка нижче - ці прості страви з курячого філе легко готуються, не потребують дорогих інгредієнтів і чудово впишуться не тільки в повсякденне меню, а й на святковий стіл.
- Рублені котлети з курячого філе "По-міністерськи"
- Рум'яні рулетики з курячого філе з сиром і горіхами
- Знаменитий радянський салат із курячого філе "Прага"
Рублені котлети з курячого філе "По-міністерськи"
Смачні та швидкі котлети можна приготувати не тільки з курячого фаршу, а й із цілого філе. Їх ще називають котлети "По-міністерськи", хоча нічого хитромудрого в цьому рецепті немає.
Інгредієнти:
- 4 шт. курячого філе;
- 2 яйця;
- 4 ст. л. майонезу;
- 2 ст. л. крохмалю (картопляного);
- 4 ст. л. соняшникової олії;
- сіль;
- перець чорний мелений.
Нарізати філе курки невеликими шматочками. Змішати яйця, майонез, крохмаль, сіль і перець. Покласти в цю суміш шматочки філе, перемішати, поставити в холодильник на півгодини.
Дістати з холодильника, перемішати ще раз. Викладати масу ложкою на розігріту сковорідку з олією й обсмажувати, як оладки, до отримання рум'яної скоринки.
До речі, раніше ми розповідали, як приготувати домашній майонез - 5 рецептів на будь-який смак. Спробуйте - він набагато смачніший і корисніший (!) за магазинний.
Рум'яні рулетики з курячого філе з сиром і горіхами
Якщо відбивні з курячого філе вже приїлися, готуйте замість них рулетики з начинкою. Відбийте м'ясо, як ви це зазвичай робите для відбивних, але загорніть у нього сир і горіхи, а вже після обсмажте. Цей рецепт, до речі, дуже гарний буде і на святковому столі.
Інгредієнти:
- 1/2 кг курячого філе;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 1-1,5 пачки плавленого сиру;
- 1 яйце;
- 8 волоських горіхів (40 г очищених);
- панірувальні сухарі.
Куряче філе потрібно нарізати як на відбивні, посолити, поперчити і відбити. Цибулю подрібнити, моркву натерти на середній тертці, обсмажити цибулю з морквою до м'якості. Горіхи подрібнити.
Нарізати плавлений сир і розплавити його на сковороді до однорідної маси (окремо від овочів). Змішати в мисці цибулю, моркву, сир, горіхи. Викласти на куряче філе 1 ст. л. начинки і загорнути в рулетик. Вмочити його у збите яйце, обваляти в сухарях і обсмажити на соняшниковій з усіх боків до золотистої скоринки. Повторити цей процес з іншими відбивними.
Знаменитий радянський салат із курячого філе "Прага"
Знаменитий радянський салат "Прага" колись був неймовірно популярним і дуже дорогим - через інгредієнти. Сьогодні вони є у вільному доступі, тому приготувати салат удома може будь-хто. І так - цей салат смачніший за "Олів'є".
Інгредієнти:
- 100 г курячого філе;
- 1 цибулина (за бажанням);
- 1 солоний огірок;
- 2 яйця;
- 2 варені моркви;
- 0,5 банки консервованого горошку;
- жменю чорносливу;
- жменю волоських горіхів;
- майонез;
- сіль.
Маринад для цибулі:
- 150 мл окропу;
- 1 ст. л. оцту;
- 1 ч. л. цукру;
- 0,5 ч. л. солі.
Цибулю нарізати кубиками і замаринувати в суміші води, солі, оцту і цукру, залишити на 10-15 хвилин, потім злити воду. Куряче філе, моркву та яйця відварити й остудити. Філе нарізати соломкою, моркву, яйця та огірки кубиками.
Чорнослив замочити в гарячій воді, щоб він розм'якшився, а потім його і горіхи подрібнити.
Викласти салат шарами: куряче філе, цибуля, яйця, огірки, морква, горошок, чорнослив. Кожен шар змастити майонезом, прикрасити зверху сіточкою з майонезу.