Як правильно сушити фрукти / depositphotos.com

Сухофрукти - необхідний продукт для людини в будь-якому віці. Особливо дієтологи рекомендують вживати сушку літнім людям, так як за відсутності свіжих фруктів взимку організм потребує вітамінів. 

Як зробити сушку з яблук в домашніх умовах - читайте в матеріалі УНІАН.

Як сушити яблука на компот - 3 популярних метода

Сухофрукти з яблук / depositphotos.com

Перед тим, як робити з яблук сухофрукти, ретельно їх промийте і висушіть природним способом. Потім фрукти потрібно розрізати на часточки, при бажанні можна прибрати насіння і зрізати шкірку. Зробити сольовий розчин (1 ч.л солі на 1 л. води) і опустити в нього яблука на 2-3 хвилини. Потім знову просушити яблука.

Відео дня

Сушарка для фруктів

Для того, щоб приготувати сухофрукти за допомогою електросушарки, вимиті яблука наріжте часточками і викладіть на піддони. Виставіть температуру мінімум 60°C. Витримуйте яблука в сушінні максимум 7 годин. Потім перевірте готовність, якщо вони залишилися вологими - просушіть ще 2-3 години.

Читайте такожДе зберігати моркву в квартирі: 4 зручних варіанти збереження продукту взимкуЯк зробити сушку з яблук в духовці

Розігріти духовку до 85°C. Листи або грати застелити пергаментом, нарізані яблука викласти тонким шаром і залишити дверцята духовки відкритими. Через 2 години, перевернути яблука, а листи поміняти місцями. Через 3 години зменшити температуру до 70°C. Дочекатися, поки основна кількість вологи випарується, знову зменшити температуру до 50°C і сушити яблука 4 години.

Як сушити яблука в мікрохвильовці

Взяти плоску тарілку, розкласти на ній вимиті нарізані часточками яблука. Встановити мінімальну потужність і час - 30 секунд. Потім перевернути фрукти і знову поставити в піч, встановивши максимальну потужність і час - 4-5 хвилин.

Як зробити сушку з груш в домашніх умовах - прості варіанти

Сушка з груш / depositphotos.com

Приступаючи до процесу приготування грушевих сухофруктів, розсортуйте їх за розміром, викиньте зіпсовані і перестиглі плоди. Промийте в холодній воді, висушіть, а потім розріжте на 2-4 частини. Якщо використовуєте занадто дрібні або лісові груші, то їх можна не ділити на частини, а шкірку не зрізати.

Як сушити груші для компоту

Цілі груші скласти в сито і промити проточною водою. Висушити природним способом на рушнику. Викласти на деко і відправити в духовку, розігріту до 60°C. Сушити 5-10 годин, іноді перевертаючи фрукти і залишивши дверцята духовки відкритими. 

Як сушити груші в сушінні

Викласти фрукти на піддони. Виставите відповідну температуру вище 60°C. Через 5 годин подивіться на плоди, якщо в них залишилася волога, сушіть ще 2-3 години. В цілому сушити фрукти таким чином можна максимум 10 годин.

Як сушити груші в мікрохвильовці

Великі груші вимийте і наріжте часточками, дрібні залиште цілими. Покладіть плоди на плоску тарілку одним шаром. Увімкніть мінімальну потужність або, якщо є "Розморожування", то краще використовувати його. Зачекайте 1-2 хвилини, потім збільште потужність до 200 і сушіть фрукти до готовності. Найбільш оптимальний час - 2-5 хвилин.

Читайте також: