Юридичних перешкод для проведення конкурсу з продажу Одеського припортового заводу на сьогодні немає.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні повідомив журналістам виконуючий обов`язки голови Фонду держмайна України Дмитро ПАРФЕНЕНКО.

За його словами, вчора суд скасував заходи забезпечення, раніше винесені за позовом ВАТ ”Азот” (м. Черкаси).

Відео дня

«Таким чином, за тими документами, які офіційно є у Фонді держмайна, я можу зробити висновок, що немає юридичних перешкод для проведення конкурсу з продажу ОПЗ», - зазначив він.

За його словами, більше ніяких офіційних судових повідомлень про заборону проведення конкурсу до Фонду не надходило. Щодо позову Валентини СЕМЕНЮК-САМСОНЕНКО він зазначив, що суд не розглядав цю справу.

Довідка УНІАН. Фонд держмайна 15 липня ц.р. оголосив конкурс із продажу 99,567% державного пакета акцій ОПЗ. Стартова ціна пакета становить 4 млрд. грн. Конкурс має відбутися через 75 днів після його оголошення.

17 вересня Президент України В.ЮЩЕНКО своїм указом припинив дію положень постанови Кабінету міністрів України від 3 грудня 2008 р. №1517-р, якими передбачено проведення приватизації ВАТ «Одеський припортовий завод”.

У свою чергу, прем`єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО заявила, що приватизація ОПЗ відбудеться у встановлені терміни – 29 вересня 2009 року, незважаючи на указ Президента.

Окружний адміністративний суд Києва виніс три ухвали про заборону ФДМУ проводити конкурс із приватизації ОПЗ: за позовами екс-голови Фонду державного майна України Валентини СЕМЕНЮК-САМСОНЕНКО, ВАТ «Азот» (Черкаси) і ВАТ «Дніпроазот».

22 вересня ФДМУ повідомив, що заявки на участь у конкурсі з приватизації ОПЗ подали ТОВ ”Азот-сервіс (Росія)”, ТОВ ”Фрунзе-Флора” (Україна) і ТОВ ”Нортіма” (Україна).

Одеський припортовий завод (м. Южне, Одеська обл.) – другий за величиною виробник аміаку й карбаміду та третій – із випуску азотних добрив в Україні. Спеціалізується на перевантаженні хімічної продукції, що надходить із країн СНД на експорт.

Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг із прийому, охолодження й перевантаження аміаку.