Бурштинову кімнату вивезли під час Другої світової війни / Фото з відкритих джерел

Занедбаний вхід в підземне сховище в Польщі було безуспішно досліджено співробітниками Музею Другої світової війни в пошуках Бурштинової кімнати.

Читайте такожУ Чернігові археологи виявили фортифікаційні споруди 18 століття (фото)

Пошуки велися на території колишнього штабу нацистської армії. Бурштинову кімнату, яку Пруссія подарувала Петру I, вивезли солдати Третього Рейху при окупації Царського Села, пише Dzieje.pl.

Відео дня

Вхід в підземний лаз виявили лише завдяки потужному георадару. Після відкриття люка, передбачуване сховище виявилося звичайним колодязем. За заявами дослідників пошуки скарбів тривають.

Працівники лісу в четвер спиляли 50-річне дерево, яке росло на місці входу в тунель, після чого розпочався процес відкриття входу.

Бурштинова кімната - знаменитий шедевр мистецтва, який безслідно зник під час Другої світової війни і не знайдений досі. Кімната була створена німецькими та датськими майстрами для прусського короля Фрідріха I, а згодом подарована Петру I. 

В останні роки пошуки Бурштинової кімнати активізувалися, а дослідники говорили про її виявлення в різних місцях, зокрема у Німеччині та Польщі. Однак, згодом ця інформація не підтверджувалася.