Поки комп'ютер здатний виконувати технічний розрахунок, до вирішення практичних завдань його підготують через декілька років / megplay.com

Американська корпорація Google розробила найпотужніший у світі квантовий комп'ютер, здатний проводити обчислення на багато швидше, ніж Summit від IBM, який раніше вважався найшвидшим. 

Читайте такожЯпонці показали безшумний дрон у вигляді кулі (відео)Про це повідомляє cursorinfo.co.il з посиланням на The Financial Times.

Розрахунок, на виконання якого пристрою від IBM потрібно 10 тисяч років, комп'ютер Google зробив за 200 секунд. При цьому, наголошується, що квантовий комп'ютер Google здатний виконувати технічний розрахунок. До вирішення ж практичних завдань пристрій підготують через кілька років.

Відео дня

Також вказується, що проведене машиною обчислення може бути виконано тільки на квантовому процесорі. Таке серйозне прискорення у порівнянні з відомими класичними алгоритмами забезпечує експериментальну реалізацію квантової переваги в обчислювальній задачі.

Розробники Google назвали свій комп'ютер «важливою віхою на шляху до повномасштабного квантового обчислювального процесу».

Як раніше повідомляв УНІАН, Huawei запустила продажі розумних очок EyeWear.