Ілюстрація / REUTERS

В американському штаті Алабама вірус заблокував роботу систем лікарень і бази даних трьох лікарень.

Про це повідомляє WBRC.

Читайте такожХакери зламали аккаунт засновника соцмережі Twitter

Відео дня

Хакерські атаки почалися 1 жовтня. Через зупинку роботи електронної системи лікарні приймають тільки в екстрених випадках.

Під вплив хакерів потрапили медичні центри Northport і Fayette. Вірус обмежує можливість клінік використовувати їх комп'ютерні системи, вимагаючи натомість здійснити платіж. У підсумку регіональний медичний центр DCH вирішив заплатити хакерам у відповідь на кібератаку, щоб розблокувати роботу системи.

"Ми працювали з експертами правоохоронних органів та ІТ-безпеки, щоб оцінити всі варіанти та виконати рішення, яке було найкращим для наших пацієнтів. Це включало покупку ключа шифрування у зловмисника для прискорення відновлення системи і забезпечення безпеки пацієнтів", - повідомила адміністрація медичного центру.

Швидка допомога була проінструктована доставляти пацієнтів в інші лікарні. ФБР і Секретна служба почала розслідування хакерських атак.

Як повідомляв УНІАН, один з провідних розробників антивірусного програмного забезпечення – словацька компанія ESET виявила новий троян, який викрадає банківські дані своїх жертв за допомогою підроблених спливаючих вікон і фальшивих форм.