Нобелівський лауреат не вірить, що людство — єдина цивілізація у Всесвіті / Norwegian University of Science and Technology

Експерт космології, якого у вівторок нагородили Нобелівською премією з фізики, переконаний, що позаземне життя існує. Більше того, вчений пообіцяв, що зможе його знайти впродовж найближчих 30 років.

Як пише Newsweek, виступаючи у Лондоні, 52-річний Дідьє Квелоц зауважив, що існують досить суттєві шанси знайти життя за межами планети Земля.

«Я не можу повірити в те, що ми єдина жива сутність в цілому Всесвіті. В ньому надто багато планет і надто багато зірок, а також хімії. Ця хімія могла призвести до зародження життя й в інших місцях», - сказав нобелівський лауреат.

Відео дня

Читайте такожКолонізація галактики може зайняти менше мільйона років

Він додав, що в найближчі 30 років людство збудує більш просунуті технології, які зможуть краще фіксувати ознаки біологічної активності в далеких світах. Квелоц зараз працює в Кембридзькому університеті у Великій Британії.

Цього року йому присудили Нобелівську премію за відкриття першої планети за межами нашої Сонячної системи. Це сталося майже чверть століття тому. Власне, в 1995 році Квелоц разом з вченим Майклом Майором виявили екзопланету 51 Pegasi b завбільшки з Юпітер, яка оберталася навколо зірки за 50 світлових років від Землі. З того часу людство виявило в космосі понад 4 тисячі планет.