Ілюстрація / REUTERS

Компанія Google готова заплатити від $1 млн до $1,5 млн за успішний злом нових версій Android і захисного процесора Titan M для пристроїв на базі цієї операційної системи.

Як повідомляється в блозі корпорації, претендентам на нагороду пропонують створити експлойт (програми, що використовують уразливості - ред.) або "повнодіапазонний ланцюжок" експлойтів, передає Ліга.нет.

Шкідливе ПЗ повинно дозволити потенційним зловмисникам запускати на пристрої з Titan M довільний код, при цьому деякий час утримувався на пристрої.

Відео дня

За це Google готовий заплатити $1 млн. При цьому $1,5 млн обіцяють тим, хто створить ланцюжок експлойтів, що дозволяє обійти захист майбутньої версії ОС Android.

Читайте такожСмартфони Samsung почали отримувати оновлення до Android 10 раніше обіцяного

Сьогодні Titan M - це спеціалізована захисна мікросхема, яка забезпечує безпеку пристроїв. На даний момент нею забезпечені смартфони Google Pixel 3 і Pixel 4.

У компанії також відзначають, що розмір винагороди залежатиме від низки умов. В першу чергу - повноцінного опису роботи експлойтів, початкового вектора атаки і надійності експлойта.

Розмір нагороди також буде змінюватися в залежності від того, який обсяг необхідного сприяння з боку користувача буде потрібно для запуску шкідливого ПО і наскільки великі шанси користувача знайти роботу шкідливих програм.

Google обіцяє заплатити в півтора раза більше за виявлення комбінацій експлойтів, які працюють на попередніх версіях Android, випущених спеціально для розробників.