Ілюстрація REUTERS

Квантові обчислення, можливо, є наступним важливим етапом розвитку для найбільших технологічних компаній, таких як Google або IBM. Amazon, яка досі була непомітною на цьому фронті, планує запропонувати послуги квантових обчислень через інтернет, тим самим виключаючи деякі проблеми, пов'язані з впровадженням цієї технології.

Читайте такожGoogle розробила найпотужніший у світі квантовий комп'ютер

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Замість того, щоб створити власний квантовий комп'ютер, що потребує багато грошей та часу, компанія запустила сервіс Braket на базі хмарної платформи Amazon Web Services (AWS), який дозволяє користувачам отримувати доступ до квантового обладнання D-Wave, IonQ і Rigetti через єдиний інтерфейс. Таким чином дослідники та розробники можуть працювати з кубітами та квантовими ланцюгами, а також тестувати квантові алгоритми у змодельованому середовищі. Amazon Braket дозволяє не лише вибирати з набору готових алгоритмів, але й створювати власні алгоритми з нуля", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що AWS також запускає Центр квантових обчислень та Лабораторію квантових рішень. Загалом можна сказати, що Amazon створює екосистему для розвитку і дослідження технології квантових обчислень. Це розумне рішення з боку компанії, яка вступає в гру без надмірного фінансового ризику і відкриває технологію для тих, хто не може дозволити собі дороге обладнання.

Аналогічний сервіс Azure Quantum минулого місяця запустила компанія Microsoft, тоді як в IBM є Q Experience, який вже давно себе зарекомендував.