Ілюстрація \ REUTERS

Google заборонила своїм співробітникам використовувати програму для відеоконференції Zoom на службових комп'ютерах.

Читайте такожIT-фахівці розповіли, чи безпечно використовувати додаток Zoom для проведення відеоконференцій

Як пише BuzzFeed з посиланням на лист, який корпорація розіслала минулого тижня, Google повідомила, що додаток Zoom Desktop Client на службових гаджетах скоро стане недоступним, передає kommersant. У Google підтвердили цю інформацію.

Відео дня

«Нещодавно наша служба безпеки поінформувала співробітників, які використовують Zoom Desktop Client, що він більше не буде працювати на корпоративних комп'ютерах, оскільки він не відповідає нашим стандартам безпеки стосовно програм, що використовуються нашими співробітниками», - заявив прес-секретар Google Хосе Кастанеда. При цьому співробітники можуть користуватися Zoom через браузери і мобільні додатки. У самій Google є продукт, який є прямим конкурентом Zoom, - це сервіс відеоконференцій Meet.

З початку пандемії коронавірусу популярність Zoom різко зросла, кількість щоденних користувачів в березні перевищила 200 млн, тим самим збільшившись в 20 разів в порівнянні з січнем.

В кінці березня в США був поданий перший позов до Zoom, платформу звинуватили в незаконному розголошенні особистої інформації, а Міністерство закордонних справ Німеччнини і влада Тайваню вже обмежили його використання своїми співробітниками.