Ілюстрація REUTERS

Тисячі приватних відео додатку Zoom опинилися у відкритому доступі, що підкреслює ризик порушення конфіденційності мільйонів користувачів, які змушені користуватися відеодзвінками на період пандемії у світі.

Про це повідомляє WP.

Читайте такожВ Україні запустили чат-бот, у якому самостійно можна перевіритися на коронавірус

Відео дня

Відео, які проглянули заради експерименту і підтвердження здогадів журналістів, складалися з сеансів терапії сам на сам, навчальних лекцій для працівників, дзвінків до лікарів, особисті дані дітей тощо.

Багато відео мали інформацію, яка дозволяє встановити особу і підглянути за вкрай інтимними розмовами. Інші відео включали оголені тіла.

Відео у Zoom не записуються за замовчуванням, але організатори викликів можуть обрати режим запису і зберегти відео на серверах додатку або комп’ютері без згоди учасників, хоч ті отримують сповіщення, коли хост починає запис.

Як повідомляв УНІАН, фахівці міжнародного розробника антивірусного програмного забезпечення, експерта в галузі кіберзахисту – компанії ESET розповіли, які способи зараження корпоративних мереж підприємств стали популярні серед шахраїв в період, коли більшість співробітників перейшли на віддалений режим роботи у зв'язку з введенням карантину.