Художественное изображение гипотетической Планеты Х / Caltech/R. Hurt (IPAC)

Присвячений дослідженню препринт доступний на сайті arXiv.org, передає Лента.ру.

На думку вчених, небесне тіло буде мати не червоний, як вважають деякі вчені, а темно-синій колір. Таким чином вона буде темнішою за Нептун, який в оптичному діапазоні має темно-блакитний відтінок, і Уран, газова оболонка якого має світло-блакитний колір.

Читайте такожВчені звинуватили "Планету Х" у масових вимираннях на Землі

Відео дня

Вчені вважають, що з відомих небесних тіла на "Планету Х" більше всього схожі Уран і Нептун. Оскільки температури на ній вкрай низькі, газоподібного метану її атмосфері практично немає, на відміну від газової оболонки Нептуна, де він присутній. Це поєднання, на думку вчених конденсується і знаходиться в основі атмосфери планети або її хмарах.

Читайте такожВчених спантеличила орбіта найвіддаленішого об'єкта Сонячної системи

arXiv.org

До своїх висновків вчені прийшли, провівши комп'ютерне моделювання небесного тіла з урахуванням наявних до цього часу про нього даних. У разі, якщо "Планета Х" у 5-20 разів важче Землі, температура її ядра досягає 35-50 кельвінів, а її радіус в 3-6 разів більше, ніж у Землі. Більш точні значення цих параметрів залежать від співвідношення водню і гелію, що міститься у зовнішній оболонці небесного тіла (більш докладні дані представлені в таблиці вище).