Телеметрична інформація із супутника "Метеор-М" №2-1, запущеного у вівторок з російського космодрому "Восточний", досі не надходить.

Не відкидається виникнення проблеми з маршовим двигуном розгінного блоку "Фрегат", який повинен вивести "Метеор" та інші супутники на орбіту. Про це повідомило джерело у ракетно-космічній галузі, передає "ТАСС".

Відео дня

Читайте також"Роскосмос" показав відео першого старту ракети з космодрому "Восточний"

"Зв'язку з апаратом "Метеор" досі немає, телеметрія не надходить. Можливо, виникла проблема з маршовим двигуном розгінного блоку "Фрегат", - сказав співрозмовник ЗМІ.

За його словами, якщо перше включення маршового двигуна "Фрегата" не відбулося, то супутник "Метеор" міг впасти в океан. "Якщо не відбулося друге включення цього двигуна, то апарат може перебувати на нерозрахунковій орбіті", - уточнило джерело.

Як повідомлялося, 28 листопада відбувся запуск ракети-носія "Союз-2.1 б" з розгінним блоком "Фрегат", космічним апаратом гідрометеорологічного забезпечення "Метеор-М" №2-1 і 18 малими космічними апаратами попутного навантаження зі стартового комплексу космодрому "Восточний".