Ілон Маск / REUTERS

Голова SpaceX Ілон Маск заявив, що введення в дію ракети Falcon Heavy може породити новий клас супутників.

На конференції, присвяченій запуску ракети, він зазначив, що за допомогою неї можна запускати супутники до Плутона і далі, передає газета.ру.

За словами Маска, розробка Falcon Heavy коштувала компанії приблизно 500 мільйонів доларів.

Як повідомляв УНІАН, ракета Falcon Heavy стартувала з космодрому у Флориді о 22.45 6 лютого. З її допомогою на орбіту Землі виведений електрокар Tesla, який незабаром буде виведений на траєкторію відльоту до Марса.

Нагадаємо, як йдеться в прес-релізі SpaceX, Falcon Heavy стане найпотужнішою у світі ракетою з можливістю підняття на орбіту майже 64 метричних тонн, що більше, ніж літак Боїнг-737, завантажений пасажирами, екіпажем, багажем та паливом.

Читайте такожЗапуск Falcon Heavy: SpaceX показала відео із червоною Tesla в космосі

Falcon Heavy зможе підняти більше ніж удвічі більше вантажу у порівнянні з конкуруючою ракетою Delta IV Heavy. При цьому, вартість запуску є втричі меншою. Falcon Heavy спирається на перевірену та надійну спадщину Falcon 9.

Перший блок Falcon Heavy складається з трьох ядер Falcon 9 з дев'ятьма двигунами у кожному. Ці 27 двигунів "Merlin" разом мають силу, більшу за 18 працюючих на повну потужність Боїнгів-747.

Falcon Heavy має два додаткові бокові прискорювачі, з’єднані з першим ступенем. Вони працюють як рідинні підсилювачі, що за конструкцією схоже на американську ракету-носій Delta IV Heavy чи російську Ангара.

Falcon Heavy була розроблена для доставки людини в космос і відновлення можливості польотів місій з екіпажем на Місяць або Марс.