Землетрус потужністю 6,7 бали за шкалою Ріхтера, що стався минулого тижня в морі на південь від Тайваню, вивів з ладу шість із семи трансатлантичних кабелів, які забезпечують передачу даних між Північною та Південно-Східною Азією та Північною Америкою, повідомляє "Нью-Йорк Таймс".

Жителі регіону відчувають незручності з інтернет-трафіком та з розрахунками платіжними картками. Тим не менш, представники бізнесу вважають, що їм просто пощастило - аварія трапилася на різдвяні свята, під час яких ділова активність спадає. Якби розрив кабелів мав місце в інший час, збитки трейдерів, банків і телекомунікаційних компаній вимірювалися б мільярдами доларів.

Дивним чином залишився неушкодженим лише трансатлантичний волоконний кабель довжиною в 12 тисяч миль, що належить корпорації «Чайна Нетком», через який нині проходить левова частина трафіку між Азією та Америкою.

Відео дня

На місці пошкоджень працюють спеціалізовані ремонтні суда із Сінгапура та Філіпін. "Нью-Йорк Таймс" відзначає, що ця подія засвідчила, якою вразливою може бути світова телекомунікаційна система, залежно від примх погоди та стихійних лих.