REUTERS

Україна посіла 81-е місце в світі за рівнем розвитку інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), втративши 8 позицій порівняно з торішнім показником (у 2013 році в рейтингу Україна посідала 73-е місце).

Про це повідомляється в доповіді «Глобальний звіт про розвиток інформаційних технологій - 2014», складеній Всесвітнім економічним форумом (ВЕФ).

Читайте такожРоскомнагляд заборонив найбільший український сайт для програмістів

Відео дня

Згідно із звітом, при формуванні рейтингу організація розрахувала «Індекс мережевої готовності», який характеризує рівень розвитку ІКТ у 148 країнах світу.

Очолюють рейтинг, як і торік, Фінляндія, Сингапур і Швеція. На четвертому місці опинилися Нідерланди, далі йде Норвегія.

Читайте такожКомп'ютер навчився розпізнавати симуляцію болю краще людей

При цьому серед країн СНД лідирує Азербайджан, який піднявся на 49-е місце з 56-го роком раніше. За ним йде Росія, що посідає 50-е місце (у 2013 році посідала 54-е).

Останнє місце в рейтингу ВЕФ посідає Республіка Чад, яка опустилася з 142-го місця минулого року на 148-е.

Довідка УНІАН. Всесвітній економічний форум (ВЕФ) — швейцарська неурядова організація, найвідоміша організацією щорічних зустрічей у Давосі. Форум було створено в 1971 році. Членами ВЕФ є близько 1000 великих компаній і організацій з різних країн світу.

Читайте такожУкраїнський ринок ІТ у 2014 році скоротиться на 25%

Індекс мережевої готовності (Networked Readiness Index) вимірює рівень розвитку ІКТ за 53 параметрами, об'єднаними в три основні групи: наявність умов для розвитку ІКТ, готовність громадян, ділових кіл і державних органів до використання ІКТ, рівень використання ІКТ у громадському, комерційному і державному секторах.