Дослідники знайшли 24 планети, схожі на Землю / фото NASA

Група міжнародних дослідників виявили у космосі 24 планети, на яких умови для людського життя можуть бути значно кращими, ніж на планеті Земля.

Про це повідомляє прес-служба Університету штату Вашингтон. 

Як зазначається, астробіологи із США та Німеччини проаналізували у Всесвіті 24 екзопланети із 4 500 відомих. За словами дослідників, там умови для людського життя можуть бути більш благополучними, ніж на Землі. 

Відео дня

За попередньою інформацією, космічні тіла розташовані на відстані у 100 світлових років від Землі. Крім цього, деякі з планет значно більші за розміром, там тепліший і вологіший клімат порівняно із Землею.  

Читайте такожАстрономи за допомогою потужного телескопа визначили найгарячішу екзопланету

Також ці екзопланети обертаються із меншою швидкістю навколо своїх зірок, які живуть довше за Сонце.

Однак, головний астробіолог групи Дірк Шульце-Макуха з Університету штату Вашингтон наголосив, що космічні тіла потребують більш детального дослідження.

"Ми повинні зосередитися на певних планетах, які мають найперспективніні умови для життя. Однак нам слід бути обережними, щоб не застрягти у пошуках другої Землі, тому що (у Всесвіті – УНІАН) можуть бути планети, більш придатні для життя, ніж наша", - додав науковець. 

Екзопланети: що про них відомо

Екзопланета — це планета, що дрейфує космічним простором, або обертається навколо якоїсь зорі, але не нашого Сонця.

Нині вчені активно шукають життя на них, однак поки безрезультатно. За допомогою складних інструментів вони виявляють планети з потрібними для зародження життя властивостями та в правильних місцях навколо зірок.

Раніше вчені зі США з’ясували, що деякі екзопланети багаті на вуглець і можуть складатися з алмазів і діоксиду кремнію. Це відбувається, бо зірки і планети утворюються з однієї газової хмари, відтак їхні склади схожі. Планети зірок із меншим співвідношенням вуглецю до кисню будуть складатися з силікатів і оксидів із малим вмістом алмазів (як на Землі). 

А от в інших умовах та співвідношенні речовин склад планети буде сильно відрізнятися. За наявності води вона може повністю складатися з алмазів. Звісно, за таких умов життя на них неможливе.