Знайдено останки солдатів вермахту / фото opentv . media

У Дніпрі під час розкопок у парку Пам'яті та примирення виявили останки 17 військовослужбовців вермахту. Їх поховали в період між 1941-м і 1943-м роками.

Як пише Відкритий, ексгумація останків покійних військових гітлерівської армії розпочалася 3 листопада.

"Всі 17 вилучених останків належать пораненим, які померли у госпіталі. У деяких є сліди ампутації. Ховали військових з жетонами, на якому вказано рід військ. По ньому можна встановити особу померлого. Супутніх предметів з солдатами та офіцерами немає. Їх ховали не у трунах, а в простирадлах", – йдеться в повідомленні.

Ексгумовані останки передадуть на дослідження фахівців.

Знайдено останки солдатів вермахту / фото opentv . media

Зазначається, що роботи ведуться за погодженням з Міністерством культури та інформації, Дніпровською міськрадою у рамках україно-німецьких міжурядових домовленостей.

Знайдено останки солдатів вермахту / фото opentv . media

Читайте такожНа Тернопільщині знайшли історичні артефакти віком 600 років (фото)4 листопада за допомогою будівельної техніки пошуковці знесли фундамент пізньої надбудови, яка була над кладовищем солдатів і офіцерів вермахту.

Раніше повідомлялося, як Китайські археологи виявили шматок хребта динозавра, який жив близько 200 мільйонів років тому.

А на морському дні біля невеликого іспанського острова Портіксол знайшли одну з найбільших в Іспанії та Європі колекцій золотих монет часів Римської імперії.

Вас також можуть зацікавити новини