У Перу знайшли 29 людських скелетів / фото sciencealert.com

В археологічній пам'ятці Уака Санта-Роза-де-Пукала на північному заході Перу археологи знайшли скелети 29 людей. Дослідники припускають, що вони були принесені у жертву та поховані приблизно 1 000 років тому.

Про знахідку пише Science Alert.

За висновками вчених, чотири знайдені скелети, що належать двом дітям, підлітку й одному дорослому, належать до культури Уарі.

Відео дня

"Ці останки являють собою перші відомі в цьому регіоні приклади людських жертвоприношень цивілізації Уарі", – зазначив археолог Едгар Бракамонте Левано з музею королівських гробниць Сипана.

У Перу знайшли 29 людських скелетів / фото sciencealert.com

Читайте такожАрхеологи розкопали 11 кам'янської дерев'яних стовпів-фалосів у приміщенні для ритуалів (фото)Поруч з людськими скелетами вчені виявили останки восьми морських свинок та кількох альпак з ламами. Швидше за все, їх теж принесли у жертву. А серед знайдених артефактів були горщики, пляшки й ніж з лезом у формі півмісяця.

На думку Левано, жертвопринесення людей були частиною ритуалу, проведеного під час початку будівництва цих релігійних приміщень в стилі Уарі.

Раніше повідомлялося, як Китайські археологи виявили шматок хребта динозавра, який жив близько 200 мільйонів років тому.

А на морському дні біля невеликого іспанського острова Портіксол знайшли одну з найбільших в Іспанії та Європі колекцій золотих монет часів Римської імперії.

Вас також можуть зацікавити новини