Маск заявив, що найближчим часом буде майже повноцінний тестовий запуск чергового прототипу \ фото REUTERS

Ілон Маск заявив, що під час наступного тестового запуску прототип космічного корабля Starship SN8 запустять на висоту понад 18 км.

Читайте такожSpaceX показала незвичайне відео запуску і приземлення Falcon 9За планом Ілона Маска, перший орбітальний політ нового корабля Starship повинен відбутися вже наступного року, передає "Новое время". За допомогою цього корабля SpaceX збирається відправляти людей на Марс, але поки апарат знаходиться в розробці, і компанія проводить тестові запуски тільки його прототипів.

Різні версії Starship ще не піднімалися вгору більше, ніж на кілька сотень метрів. Однак Маск заявив, що найближчим часом нас чекає майже повноцінний тестовий запуск чергового прототипу.

Відео дня

"SN8 Starship з закрилками і носовим конусом повинен бути готовий приблизно за тиждень. Потім повинні бути вогневі випробування, перевірки. Політ на висоту 60 000 футів і назад», - написав Маск в Twitter.

60 тис. футів або 18,3 км — це ще далеко від меж атмосфери Землі з космічним простором, але вже на кілька кілометрів вище, ніж літають пасажирські авіалайнери.

До цього прототипи кораблів Starship змогли підняти на висоту в десятки разів нижче, тому майбутній тест, який варто очікувати вже в найближчий тиждень, буде особливо важливим для SpaceX.

Пару тижнів тому останній прототип Starship SN6 запустили в Південному Техасі. Апарат піднявся в повітря на кілька сотень метрів, завис на лічені секунди і сів на посадочні опори.

Starship SN6 - останній з лінійки прототипів, які використовували в якості випробувальних стендів для створення повністю багаторазової пускової системи, здатної здійснювати місії в далекий космос.

Ця система буде складатися з повноцінного космічного корабля Starship висотою 50 м і гігантської ракети Super Heavy, яка запускає корабель з землі. За словами Маска, обидва кораблі будуть багаторазовими і, швидше за все, орієнтовані на запуски з морської платформи.

Подивитися наступний випробувальний політ нового прототипу Starship можна буде на YouTube-каналі SpaceX.

Новини по темі: