На Землі можуть бути магнітні бурі через недавній спалах на Сонці / колаж УНІАН, фото NASA SDO / AIA 304

В одному з активних регіонів Сонця стався потужний спалах, частина випромінювання від якого може досягти Землі. Про це повідомляє The Watchers.

Як повідомляється, потужний сонячний спалах класу M8,2 спалахнув о 14:19 UTC (17:19 за Києвом - УНІАН) 20 вересня 2023 року. Подія закінчилася о 14:25 UTC (17:25 за Києвом).

За даними видання, зареєстровано радіовипромінювання типу II з розрахунковою швидкістю 1054 км/с. Як повідомляється, викиди такого типу зазвичай вказують на те, що був викид корональний маси.

Відео дня

Хоча розташування цього регіону не сприяє виверженню, спрямованому на Землю, цілком можливо, що частина його рухається все ж в наш бік. Як повідомляється, в найближчі дні з цієї області можливі нові спрямовані на Землю спалахи й викиди корональної маси.

Магнітні бурі у вересні

Нагадаємо, кілька днів тому на Сонці також зафіксували спалах з викидом гало-корональної маси, в результаті чого 19 і 20 вересня на Землі спостерігалися магнітні бурі.

За прогнозами, до кінця вересня на нас чекають ще як мінімум дві магнітні бурі. Одна почнеться 26 вересня і буде досить сильною. Вона триватиме близько трьох днів, до 28 вересня. Остання магнітна буря очікується 30 вересня, вона буде значно слабшою.

Вас також можуть зацікавити новини: