Спалах на Сонці / скріншот

Фахівці американського Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) зафіксували й показали потужний спалах на Сонці.

Відео опубліковано на офіційній сторінці відомства в Instagram.

Спалах досяг піку о 06:01 UTC 20 січня. Його змогли зафіксувати за допомогою Обсерваторії сонячної динаміки (SDO), яка постійно спостерігає за Сонцем.

"Сонячні спалахи – це потужні викиди енергії. Зазвичай вони відбуваються в активних областях, тобто в областях на сонці, зазначених сильною присутністю магнітних полів. У міру розвитку цих магнітних полів вони можуть досягати точки нестабільності і вивільняти енергію в багатьох формах, включаючи електромагнітне випромінювання, яке спостерігається у вигляді сонячних спалахів",– повідомили в NASA.

В агентстві додали, що спалахи та сонячні виверження можуть впливати на радіозв'язок, електричні мережі, навігаційні сигнали і становити небезпеку для космічних кораблів та  астронавтів.

Раніше повідомлялося, що NASA запустило у космос найпотужніший телескоп за всю історію "Джеймс Вебб" за 10 мільярдів доларів.

Вас також можуть зацікавити новини: