Торгівля криптовалютою на біржі WhiteBIT

Торгівля криптовалютою – не спекуляція, а гра на волатильності. Завдання трейдера – здобути навички самостійного прогнозування, виходячи з технічних і фундаментальних факторів.

Навіть користувачі, які ще не здатні глибоко аналізувати ринок, на WhiteBIT можуть зробити інвестиції в криптовалюту та своє майбутнє за допомогою базової торгівлі або депозитів.

Не втратити момент

Згідно з РБК, до 2030 року світ може перейти від паперових до цифрових грошей. У першому випадку замінювати національний фіат на цифровий почнуть центробанки. Мінус цього – контроль операцій і тиск національних регуляторів. Інший сценарій – криптовалюти. Їх ціноутворення непідконтрольне держструктурам, а система володіння побудована на децентралізації та деанонімізації (що вигідно шахраям, але присікається кращими платформами, що надають можливість продати, обміняти й купити криптовалюту).

Відео дня

Пасивний дохід - SMART-стейкінг

Це альтернатива банківським депозитам, але з набагато більш високим відсотком. За даними Мінфіну, максимальна ставка на річний депозит USD в українських банках зараз становить не більше 3,3%. Альтернатива – депозит USDT, який від початку свого існування дорівнює 1:1 до долара. Тут річний відсоток "зверху" на WhiteBIT становитиме 30%.

Також у планах SMART-стейкінгу на WhiteBIT є біткоїн, Ethereum та інші альткоїни. Можна поповнити Основний баланс у BTC, надати його у використання біржі терміном на, скажімо, 360 днів, і в результаті отримати зверху 28%. Аналогічно вигідна ставка і на ETH.

Що виправдовує настільки високі відсотки? Послуга працює в інтересах не тільки користувача, але й біржі. Для платформи це можливість забезпечити активами користувачів, які торгують з кредитним плечем. Це впливає на рівень ліквідності. Чим вона вища, тим простіше продати/купити криптоактив на платформі в будь-якій кількості.

З чого почати трейдеру на WhiteBIT

У вкладці "Торгівля" зібрані всі інструменти біржі. Найпростіше початківцям миттєво заробити на різниці курсу через функцію "Обмін".

Початківцям підійде "Базова" торгівля зі спрощеним інтерфейсом. Ширший інструментарій можна знайти в "Професійній". Торгівля з кредитним плечем доступна у вкладці "Маржинальна".

"Базова" торгівля – можливість продати або купити Ethereum та інші криптоактиви. Тут WhiteBIT надає шість типів ордерів. Початківцям підійдуть чотири:

  • Ринковий – торгівля здійснюється відразу за поточною ціною;
  • Лімітний – можна встановити конкретну ціну покупки/продажу, після досягнення якої ордер активується;
  • Стоп-ліміт – ордер активується, коли з'явиться бажаний рівень цін. Потім лімітна заявка потрапляє в ордербук;
  • Стоп-маркет – покупка/продаж відбувається за заданою ціною в момент досягнення встановленого значення.

Біржовий стакан і тренд

У біржовому стакані відображаються активні пропозиції на покупку та продаж. Проаналізувавши його, трейдер зрозуміє, яка вартість криптовалюти наразі для нього оптимальна.

Важливо розуміти різницю між глобальним і локальним трендами. Так, у цілому на ринку може триматися ведмежий тренд на BTC (курс криптовалюти залишається низьким протягом днів або місяців), але поточний – бичачий (купити біткоїни можна за ціною, що зростає).

Про глобальний тренд на криптовалюти можна дізнатися на Cointelegraph, TradingView і т. д. Також спостерігаємо за поведінкою великих гравців: Ілона Маска, Tesla, Microstrategy та інших корпорацій, що роблять великі закупівлі.