На місію відведуть тимчасове вікно в 15 днів \ фото REUTERS

Перший непілотований випробувальний політ ракети-носія Space Launch System і космічного корабля Orion до орбіти Місяця намічений на лютий 2022 року.

Про це повідомив на конференції керівник місячної програми "Артеміда" представник NASA Майк Сарафін. За його словами на місію відведуть тимчасове вікно в 15 днів. Якщо ракету запустять в першій половині цього періоду, то місія буде вважатися тривалою і триватиме близько шести тижнів. Протягом цього часу корабель буде перебувати в основному на ретроградній орбіті, щоб підготуватися до подальшого зниження і приводнення, розповів Сарафін.

Читайте такожУ США провели успішні випробування ракети для польоту на Місяць (відео)

Відео дня

"У разі запуску ракети в другій половині відведеного періоду, місія буде вважатися короткою і триватиме чотири тижні", - уточнив представник NASA, передає "Інтерфакс". Він додав, що формат місії і її тривалість залежать від дня запуску і цілей, які поставлять перед собою її учасники.

Програма США з висадки на Місяць

План програми "Артеміда" був оприлюднений у вересні 2020 року. Головне завдання програми - повернення, через 55 років, людини на місячну поверхню в 2024 році, а також будівництво навколомісячної станції і підготовка умов для можливої колонізації Місяця.