Студенти та трудовий колектив Національного медуніверситету імені О.Богомольця оголосили безстроковий страйк / фото УНІАН

МОЗ України закликає не допустити зриву навчального процесу в Національному медуніверситеті імені О.Богомольця.

Про це йдеться у заяві відомства на Facebook. "До представників Міністерства охорони здоров’я України звертаються занепокоєні викладачі та студенти НМУ з повідомленнями, що керівництво університету примушує студентів та науково-педагогічних працівників розпочати завтра, 26 лютого, так званий «безстроковий всеуніверситетський страйк». Згідно з інформацією, усі навчальні корпуси завтра будуть зачинені, окрім фізико-хімічного корпусу, де буде розміщуватися так званий “страйккомітет”, - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що розповсюджується завідомо неправдива інформація щодо блокування Міністерством охорони здоров’я виплати стипендій та зарплат в НМУ.

Відео дня

Читайте такожУ Росії під час "Страйку виборців" затримано майже 250 осіб (відео)

"Звертаємося до студентів та викладацького складу університету не піддаватися на провокації та маніпуляції керівництва НМУ та не зривати навчальний процес. Згідно з принципами та практикою університетської автономії, університет самостійно проводить відповідні виплати з казначейських рахунків. Процедуру переказу коштів здійснює бухгалтерія університету. Керівництво університету, в особі проректорів, має усі необхідні повноваження для проведення виплат", - додали у відомстві.

МОЗ України зазначає, що з повагою ставиться до принципу університетської автономії та права на мирні зібрання. "Наголошуємо на необхідності продовження навчання та підготовки до ліцензійних інтегрованих іспитів, адже згідно з графіком їх проведення 27 березня має відбутися КРОК 3 для лікарів-інтернів", - йдеться у повідомленні.

У МОЗ пояснили, що Катерина Амосова відсторонена від виконання повноважень за посадою ректора НМУ на час здійснення перевірки фактів щодо непроведення ліцензійного інтегрованого іспиту «КРОК-1. Стоматологія» для студентів НМУ.

"Створена для перевірки комісія наразі опрацьовує матеріали, надані НМУ ім. Богомольця та Центром Тестування. Разом з тим, відсторонена ректорка систематично не з’являється на засідання комісії, незважаючи на запрошення. Про результати роботи комісії МОЗ України і надалі інформуватиме", - підсумували у відомстві.

Раніше УНІАН повідомляв, що студенти та трудовий колектив Національного медуніверситету імені О.Богомольця оголосили безстроковий страйк, " у зв’язку з безпрецедентним брутальним та незаконним втручанням керівництва Міністерства охорони здоров’я України в незалежність та самоврядність НМУ імені О.О. Богомольця".