Порошенко доручив забезпечити постраждалих учасників АТО якісними протезами / УНІАН

Як повідомила прес-служба глави держави, на нараді зазначалося, що протезування може бути профінансовано за рахунок трастових фондів, про які було домовлено під час саміту НАТО у Ньюпорті.

Президент також доручив міністру закордонних справ звернутися до структур НАТО в рамках домовленостей щодо обладнання в Україні нейро-реабілітаційного центру.

Богомолець також повідомила, що президент дав доручення організувати протезування за кордоном 12-и військових, які за медичними показниками не можуть отримати протезування в Україні. На сьогоднішній день четверо з них вже готові до протезування, решта проходить реабілітаційний підготовчий період.

Відео дня

Читайте такожВійськові лікарі Одеси підвищують кваліфікацію для роботи в зоні АТО

Загальна кількість тих, хто потребує протезування, складає 75 осіб, з них 55 – військовослужбовці, 20 - цивільні. ”Гроші на протезування постраждалих в зоні АТО вже виділені з держбюджету, але мова йде про тих, хто не може бути протезованим в Україні, і ми будемо організовувати їх протезування через структури НАТО. Ми отримали заключення від лікарів, що ці 12 осіб потребують дуже складних і сучасних технологій протезування. Мова йде про випадки, коли постраждалі втратили обидві верхні і нижні кінцівки, тазові кістки», - повідомила радник президента.