Ілюстрація REUTERS

В ООН заявили про 97-відсотковий дефіцит фінансування гуманітарної допомоги постраждалим внаслідок конфлікту на Донбасі.

Про це під час доповіді у Нью-Йорку заявив координатор ООН в Україні Ніл Вокер. Він зазначив, що за 4 роки внаслідок конфлікту на сході України у скрутному становищі опинилися 3,4 мільйони людей.

Читайте такожДоба на Донбасі: 36 обстрілів, один загиблий український військовий

Відео дня

У грудні 2017 року гуманітарні організації випустили пріоритезований план реагування на 187 мільйонів доларів США, щоб надати допомогу та захист понад 2,3 мільйонам людей з найбільш вразливих верств населення України. Наразі цей запит залишається суттєво нефінансованим.

"Сьогодні я закликаю держави-члени підтримати людей, які постраждали від конфлікту в Україні, і допомогти терміново вирішити 97-відсотковий дефіцит фінансування. Я продовжую закликати сторони конфлікту вжити всіх необхідних заходів для забезпечення дотримання міжнародного гуманітарного права - цивільне населення та цивільна інфраструктура повинні бути захищені. Єдиним рішенням кризи на сході України є мир. Ми не хочемо відзначати будь-які подальші річниці тривалого конфлікту", - зазначив Вокер.

Як повідомляв УНІАН,  у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб заявили про припинення 17 квітня водопостачання на непідконтрольну територію Луганської області у зв’язку з аварією.