zt.20minut.ua

Школярі Житомирщини зібрали 71 тонну продуктів для жителів Луганської області в рамках благодійної акції «П’ять картоплин».

Про це кореспонденту УНІАН сьогодні повідомили у прес-службі Житомирської облдержадміністрації.

Згідно повідомлення, три останні тижні у школах Житомирської області тривала благодійна акція «П’ять картоплин». Організаторами акції виступили управління освіти і науки Житомирської облдержадміністрації і обласна організація Товариства Червоного Хреста. Школярі мали нагоду долучитися до збору продуктів харчування для жителів Луганської області та громадян, які прибули на територію Житомирської області із зони проведення антитерористичної операції.

Відео дня

Читайте такожУ одному з ліцеїв Києва зібрали іграшки і книжки для дітей зі сходу

Школярі та їхні батьки зібрали 71 тонну картоплі, моркви, буряків, капусти, цибулі та домашньої консервації. Сьогодні, 19 листопада, дві вантажівки з цією допомогою вирушили з Житомира до Луганської області.

Як повідомив УНІАН голова Житомирської обласної організації Товариства Червоного Хреста Олександр Богдан, мирні жителі Луганської області отримають 40 тонн благодійної допомоги, а решта продуктів буде розподілена між вимушеними переселенцями, які перебувають зараз у Житомирській області. Богдан особливо відзначив Олевський район області, жителі якого передали 16 тис. 800 кг сільськогосподарської продукції.

Вантажівки з написом «Гуманітарна допомога жителям Луганщини - від населення Житомирщини» доставлять продукти у міста Рубіжне та Сєверодонецьк. А Луганська обласна організація Товариства Червоного Хреста розподілить гуманітарну допомогу між мирним населенням.

Читайте такожЗа зібрані кошти миколаївських студентів відремонтували два бронетранспортери

«Допомога, яку ми сьогодні передаємо в Луганську область – це одна із акцій в рамках цілого комплексу заходів, спрямованого на підтримку жителів сходу держави. Такі акції доводять, що Україна – єдина країна. Це яскравий приклад того, як українці допомагають своїм співгромадянам, котрі опинилися у складній життєвій ситуації",- розповів УНІАН т. в. о. заступника голови Житомирської облдержадміністрації Ярослав Лагута.

Гуманітарну допомогу супроводжуватимуть представники Управління ДСНС України у Житомирській області, а в Київській області та в інших регіонах цю естафету перейматимуть їхні колеги.